KAKVA KOMBINACIJA!

Ovaj restomod Alfa Romeo GT-a vrijedan 3 milijuna kuna dobiva V6 od 540 KS Giulije Quadrifoglio

Ova prekrasna mala zvijer temelji se na Giuliji GT Coupeu iz 60-ih i 70-ih pa je prikladno da je pokreće moderan Giulijin pogon

Alfa Romeo GT (Emilia GT restomod)

 Emilia Auto

Krajem prošle godine mala tvrtka Emilia Auto objavila je planove za izradu klasičnog Alfa Romeo restomoda. Sada je dovršen dizajn i možemo ga vidjeti u punom sjaju. Zapravo, već su primili nekoliko narudžbi i počeli raditi na prototipu u kojem se ispod karoserije nalazi pogonski sklop Giulie Quadrifoglio.

image

Alfa Romeo GT (Emilia GT restomod)

Emilia Auto

Ova prekrasna mala zvijer temelji se na Giuliji GT Coupeu iz 60-ih i 70-ih pa je prikladno da je pokreće moderan Giulijin pogon. Kao što se vidi iz rendera, restomod ima niz malih suptilnih znakova koji ga razlikuju od originalnog automobila. Mnoge promjene nastaju kao rezultat pogonskog sklopa, a potrebe za performansama nasljeđuju ovu vrstu snage.

image

Alfa Romeo GT (Emilia GT restomod)

Emilia Auto

Na primjer, ukupna duljina sportskog automobila povećana je za 40 mm kako bi se napravio prostor za veliki par međuhladnjaka koji napaja turbo punjače. Veliki usisnici zraka na prednjoj strani vozila sastavni su dio održavanja pogonskog sklopa i kočionog sustava hladnim.

image

Alfa Romeo GT (Emilia GT restomod)

Emilia Auto

Emilia Auto kaže da veći otvori na kotačima također doprinose upravljanju temperaturom u pogledu kočnica. Naravno, mnogi detalji su jednostavno namijenjeni naglašavanju izvornih oblika. Prednja maska direktna je poveznica sa starim Alfama. U isto vrijeme, to ne znači da će se restomod osjećati kao stari automobil kad sjednete u njega.

image

Alfa Romeo GT (Emilia GT restomod)

Emilia Auto

Što se tiče unutrašnjosti, u planu je 8,8-inčni infotainment sustav u središnjoj konzoli zajedno s klima uređajem i modernim LED prednjim svjetlima. Tvrtka će čak dodati i rezervnu kameru za kupce koji bi to željeli.

image

Alfa Romeo GT (Emilia GT restomod)

Emilia Auto

To je možda najmanje što treba tražiti od automobila koji košta ovoliko. S cijenom od 400.000 eura (3 milijuna kuna), dobit ćete priliku prilagoditi mnoge dijelove, uključujući boju tepiha, kotača, rol bara i krovnih obloga. Osim toga, kupci će moći birati vrstu materijala koju žele u kabini, koju boju kočionih čeljusti preferiraju i kakav audio sustav žele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:23