U ČAST DIZAJNERU

Ovo je koncept Maybacha i Virgila Abloha: Čudnovati off-road coupe dug gotovo 6 metara

Virgil Abloh bio je američki arhitekt, kreativni direktor, dizajner u modnoj industriji, poduzetnik i filantrop sa sjajnom karijerom

Project Maybach

 Mercedes-Maybach

Nekoliko dana nakon nesretne smrti utjecajnog modnog dizajnera Virgila Abloha, Mercedes je predstavio Project Maybach. Riječ je o konceptnom automobilu opisanom kao 'off-road coupeu s dva sjedala i električnom baterijom, stvorenim za konceptualizaciju budućnosti električnih putovanja'. Dizajnerski timovi uključeni u projekt dobili su potpunu kreativnu slobodu, stvarajući novi jezik dizajna pod vodstvom Gordena Wagnera i Virgila Abloha.

image

Project Maybach

Mercedes-Maybach

Koncept je dug gotovo šest metara, s masivnom haubom i dvoje vrata. Značajke poput prednje i stražnje zaštitne ploče, guma za off-road i zaštitne metalne strukture iznad staklenika naglašavaju terenski duh konceptnog automobila.

image

Project Maybach

Mercedes-Maybach

Na prednjoj strani, vodoravna LED traka, osvijetljena rešetka i okrugla LED prednja svjetla pomalo podsjećaju na Rolls-Royce. Skupina solarnih ćelija smještenih ispod prozirnog poklopca konceptnog automobila doprinose većem električnom dometu. Straga, okrugla stražnja svjetla sadrže osvijetljene Maybachove logotipe.

image

Project Maybach

Mercedes-Maybach

Dizajn kabine je minimalan, ali luksuzan, s temom boja koje podsjećaju na pustinju. Unatoč ogromnih dimenzija, ima mjesta samo za dva putnika s parom futurističkih sjedala koja se mogu sklopiti. Upravljačka ploča sadrži centralno postavljenu digitalnu ploču instrumenata i metalne gume u retro stilu. Pretinci za vanjsku opremu mogu se pronaći na raznim mjestima u kabini, uključujući i sjekiru s ugraviranim Maybachovim logotipom na oplatama vrata.

image

Project Maybach

Mercedes-Maybach

Virgil Abloh bio je američki arhitekt, kreativni direktor, modni dizajner, poduzetnik i filantrop sa sjajnom karijerom u modnoj industriji. Bio je osnivač i izvršni direktor etikete Off-White te kreativni direktor kolekcija muške odjeće Louis Vuittona od 2018. Abloh je preminuo 28. studenog u dobi od 41 godine nakon što mu je dijagnosticiran srčani angiosarkom 2019. godine.

image

Project Maybach

Mercedes-Maybach

'Užasnuti smo nakon što smo čuli za smrt Virgila Abloha. Naše su iskrene misli s Virgilovom obitelji. Sada otvarajući svijet naše suradnje i Virgilovu viziju javnosti, želimo s poštovanjem proslaviti rad uistinu jedinstvenog dizajnerskog talenta, koji je svojom neobuzdanom maštom stvorio beskrajne mogućnosti za suradnju i inspirirao sve što je poznavalo njegov rad'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:54