ludo brzi

Ovo je kriminalcima u SAD omiljeni auto za bijeg. Policija: ‘U tim modelima uvijek pobjegnu u sekundi!‘

Kriminalci vide prednost u korištenju tih automobila jer uvijek lako pobjegnu prosječnom policijskom automobilu

Dodge Charger, ilustracija

 Dodge

Policija Tennesseeja (SAD) napravila je analizu i došla do zaključka da kriminalci, češće nego ikada prije, kradu "muscle" Dodge modele. Ne samo da ih kradu i preprodaju na crnom tržištu, već ih koriste u brojnim zločinima jer u njima mogu lako pobjeći policijskim patrolnim autima.

Lopovi diljem zemlje dobro su upućeni u performanse Dodge modela Charger i Challenger koji im omogućuju bijeg s mjesta zločina u sekundi. Sada je to postalo sve učestalije.

image

Dodge Challenger Hellcat

Dodge

Tako je kapetan policije grada Nashvillea Gallatin Lamar Ballard rekao je za WKRN News 2 da je njegov odjel primijetio porast u "krađama vozila visokih performansi s Dodge značkom". “Vjerujemo da pojedinci dolaze s ukradenim vozilima iz drugih gradova i ovdje kradu Dodgeove visokih performansi.

image

Dodge Challenger Hellcat

Dodge

Prema Ballardu, kriminalci vide prednost u korištenju automobila koji nema problema da pobjegne prosječnom policijskom automobilu. "Mislim da je upravo to ono zbog čega ih kradu", rekao je.

Prema policiji Metro Nashvillea, kriminalci su prošle godine ukrali 149 Dodge modela visokih performansi u gradu, a zločinci u modelima Dodgea nisu uhvaćeni za 51 učinjeno kazneno djelo.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca lopovi su u Kentuckyju pobjegli sa šest Dodgea Hellcata za manje od 45 sekundi od kojih su neki pronađeni, ali ne svi i koji su vjerojatno negdje drugdje korišteni kao prijevoz za kaznena dijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:59