USKORO PREMIJERA

Ovo je Lamborghini Urus ‘killer‘: Ferrari objavio službeni teaser svog prvog SUV-a Purosangue

Može se pretpostaviti da ga pokretati elektrificirani pogon s 2,9-litrenim twin-turbo V6 od 830 KS iz modela 296 GTB

Teaser Purosangue

 Ferrari Instagram

Ferrari je objavio prvi službeni teaser svog nadolazećeg prvog SUV modela ikada imena Purosangue i potvrdio njegovu premijeru kasnijeg datuma ove godine.

Zatamnjena fotografija objavljena na službenom Instagram profilu marke sasvim dobro pokazuje kako će izgledati "njuška" te potvrđuje autentičnost fotografija koje su procurile prije nekoliko tjedana.

Purosangue s povećanim razmakom od tla jei službeno najviši model u Ferrarijevom asortimanu, s masivnim otvorima na prednjem braniku i bez klasične rešetke hladnjaka s trakom koja povezuje LED prednja svjetla.

Donekle bi se mogli reći kako je izgled prednjeg kraja Purosanguea inspiriran najsnažnijim modelom u ponudi SF90 Stradale od 1014 KS.

Ferrari još ništa ne govori o specifikacijama pogonskog sklopa Purosanguea, ali može se pretpostaviti da će dobiti elektrificirani sklop iz modela 296 GTB, s 2,9-litrenim twin-turbo V6 motorom kombinirane snage 830 KS.

Druga opcija bi bio hibridni twin-turbo V8 iz spomenutog SF90 Stradale koji proizvodi 1014 KS, no to je ipak manje vjerojatno.

Prema do sada poznatom, po svemu, Lamborghini Urus i Aston Martin DBX707 dobivaju ljutog suparnika s propetim konjićem na nosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:01