FOTO, VIDEO

OVO JE NAJSIGURNIJI AUTOMOBIL prema rezultatima Euro NCAP-a 2017. godine!

 
 Euro NCAP

"Naša vizija je da do 2020. godine niko neće izgubiti život ili biti teže povrijeđen u našim novim automobilima", riječi su Håkana Samuelssona, predsjednika i izvršnog direktora Volva, marke koja je već desetljećima sinonim za sigurnost. A čini se kako im put prema ovog zacrtanom cilju zasad ide odlično. Naime, druga generacija modela XC60 najsigurniji je automobil prema Euro NCAP testiranju u prošloj godini.

Foto: Euro NCAP

Gotovo savršen rezultat od 98 posto postignut je po pitanju zaštite odraslih putnika. Uz to, 95 posto osvojio je na sigurnosnih sustavima koji čine vožnju sigurnijom. "Novi XC60 jedan je od najsigurnijih Volvo modela ikad proizvedenih. Obiluje novim tehnologijama koje pomažu i povećavaju sigurnost vozača, putnika i ostalih sudionika na tržištu. Sretni smo da su naše sigurnosne stavke i trud prepoznati na ovom testiranju", izjavio je dopredsjednik odjela za sigurnost Malin Ekoholm.

Treba spomenuti kako je Euro NCAP istaknuo pobjednike po klasama, a to su VW Arteon, T-Roc, Polo, Subaru Impreza i Opel Crossland X. Kao što možete primijetiti, najveći je dobitnik Volkswagen s čak tri najbolje ocijenjena modela za sigurnost u tri klase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:15