FOTO, VIDEO

OVO JE NAJSNAŽNIJA CORVETTE IKAD: Novi  ZR1 sa 755 KS i 968 Nm okretnog momenta juri do 337 km/h!

Kupci će moći birati između 7-stupanjskog ručnog mjenjača kojeg potpisuje kompanija Tremec ili 8-stupanjskog automatika. Iako još nisu objavljeni detalji vezani uz ubrzanja, neki već sada tvrde da bi ovaj monstrum mogao hvatati stotku za 2,7 sekundi
 Chevrolet

Chevrolet je na salonu u Dubaiju koji je danas otvorio vrata novinarima prikazao dugoočekivanu novi Corvette ZR1. Riječ je o najsnažnijoj Corvetti dosad ali i o najsnažnijom automobilu kojeg je General Motors ikad proizveo. Ispod poklopca motora nalazi se 6,2-litreni LT5 V8 motor sa superchargerom koji razvija 755 KS uz ogromnih 968 Nm okretnog momenta! Ovakve brojke obično nalazimo na ludim tuning projektima, a ovdje govorimo o serijskom automobilu!

Foto: Chevrolet

Kupci će moći birati između 7-stupanjskog ručnog mjenjača kojeg potpisuje kompanija Tremec ili 8-stupanjskog automatika. Iako još nisu objavljeni detalji vezani uz ubrzanja, poznato je da ZR1 juri do krajnjih 337 km/h. Osim toga, spominje se masa od tek oko 1600 kg pa neki već sada tvrde da bi ovaj monstrum mogao hvatati stotku za 2,7 sekundi. Uz obilje snage, automobil je opremljen mnoštvom aerodinamičnim dodataka, a zanimljivo kako će u ponudi biti dva paketa vanjštine: „Low Wing“ i „High Wing“. Razlika je dakako u stražnjem spojleru koji dolazi u različitim dimenzijama, ovisno o tome želi li vlasnik veću krajnju brzinu ili bolji downforce (430 kg uz opciju masivnog stražnjeg spojlera). Na YouTubeu je već osvanuo i video u kojem možemo čuti gromoglasan zvuk ovog monstruma (premotati na 1:58 minutu):

Prodaja ove mrcine kreće oko proljeća iduće godine, a cijena još nije poznata...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:16