PREMIJERA U FRANKFURTU

OVO JE NOVI RENAULT CAPTUR: francuski crossover postao atraktivniji i praktičniji - prtljažnik broji čak 536 litara!

 
 Renault

Renault je nastavio s ofenzivom modela pa su tako objavljene slike i informacije o novom Capturu koji će svjetsku premijeru za javnost imati na salonu automobila u Frankfurtu sredinom rujna. Dizajn je poprilično promijenjen, a jasno je kako je dio elemenata preuzet s ostalih novih modela francuskog proizvođača. Tako prednja LED svjetla izgledaju poput onih na novom Cliju (koji ih je pak pokupio od Meganea), a crne plastike i povišena podnica daju dodatnu dozu robusnosti.

Foto: Renault

Postavljen na novu CMF-B platformu baš kao i novi Clio, Captur je 110 mm duži od svojeg prethodnika, a to će itekako osjetiti putnici na stražnjoj klupi (17 mm više mjesta za noge), ali i svi oni koji imaju mnogo stvari na putovanjima. Naime, prtljažnik je narastao za čak 81 litru te sada nudi impresivnih 536 litara. Uz to, tu je i dodatnih 27 litara u različitim pretincima diljem automobila.

U unutrašnjosti se dogodila prava digitalna revolucija, pa je tako Captur dobio veliki središnji zaslon osjetljiv na dodir, a opcijski se može odabrati i digitalni kokpit. U Renaultu su naglasak stavili na personalizaciju, pa se tako nudi 11 boja karoserije, 4 boje krova i 3 paketa za individualizaciju, što rezultira s čak 90 mogućih kombinacija što je jedinstveno u ovom segmentu.

Što se tiče motorizacije, u ponudi će biti različiti benzinski i dizelski motori upareni s 5 i 6 stupanjskim ručnim mjenjačima, odnosno 7-stupanjskom automatikom. Novost je plug-in hibrid koji će moći prelaziti 45 kilometara isključivo na električni pogon. Više detalja o cijenama i datumu dolaska na tržište bit će poznato nakon salona u Frankfurtu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:13