FOTO, VIDEO

OVO JE OSVJEŽENI JAGUAR F-TYPE s licem Aston Martina, novom tehnologijom te V8 motorom od 575 KS

 
 Jaguar

Jaguar F-Type na predstavljen je 2013. godine, a sada je napokon došlo vrijeme za osvježenu verziju. Pritom su u Jaguaru odradili pošten posao, pa su tako promjene jasno vidljive (barem na prednjem dijelu). Zbog novih užih PIXEL LED svjetala i agresivnije dizajniranog prednjeg dijela, mnogi ga već uspoređuju s još luksuznijim Aston Martinom.

Foto: Jaguar

Tu su i agresivni usisnici zraka, nešto drugačiji odbojnik i dobro poznata masivna prednja maska. Na bočnom i stražnjem dijelu većih promjena ipak nema, pa će tek oni oštrijeg oka zapaziti nešto drugačiji svjetlosni potpis stražnjih LED svjetala.

Unutrašnjost je sada nešto modernija, pa tako ispred vozača stoji 12,3-inčni digitalni kokpit, dok se u središnjem dijelu nalazi zaslon putem kojeg se upravlja novim Touch Pro infotainment sustavom koji podržava Android Auto i Apple Car Play. Osim toga, novi infotainment sustav sada je umrežen s Jaguarovom centralom i ima mogućnost ažuriranja. Vozač i suvozač uživat će i u novim sjedalima nešto drugačijeg dizajna.

Što je ispod poklopca? Za europske kupce postoji nekoliko opcija. Prva je 2,0-litreni četverocilindraš s 300 KS i 400 Nm okretnog momenta uz koji F-Type do stotke stiže za 5,4 sekunde i juri do maksimalnih 250 km/h. Oni zahtjevniji mogu odabrati 5,0-litreni V8 motor sa superchargerom koji broji 450 KS uz 580 Nm okretnog momenta. Uparen s 8-stupanjskom automatikom, dolazi i s opcijskim pogonom na sve kotače. Ubrzanje do stotke traje 4,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 285 km/h.

Vrh ponude čini verzija F-Type R s 575 KS uz 700 Nm okretnog momenta. Stotku hvata za 3,5 sekundi i ne staje do maksimalnih 299 km/h! Pritom ima i dorađen ovjes te vozačima nudi maksimalni užitak u vožnji. Zanimljiv detalje je i „Quiet Start” funkcija uz koju je moguće „u tišini” upaliti automobil kako ne bi probudili susjede. Poznate su i cijene, pa tako u Velikoj Britaniji ulazni model kreće od 54,060 funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:51