limuzina za kinu

Ovo je VW Passat limuzina koji u Europi nećemo dočekati. Prodavati će se samo u Kini pod imenom Magotan

Unatoč odsutnosti vidljivih ispušnih cijevi, automobil će biti opremljen konvencionalnim motorom s unutarnjim izgaranjem

VW Magotan

 Kinesko ministarstvo informiranja

Predstavljena je nova Volkswagenova limuzina za kinesko tržište i zove se Magotan. Dijeli platformu Škode Superb i VW Passata (u Europi samo kao karavan) i na neki način, premda pod drugim imenom, predstavlja VW Passat u klasičnoj limuzinskoj formi koji Europa neće dočekati.

image

VW Magotan

Kinesko ministarstvo informiranja

Magotan nam sada može izgledati neobično jer je prvotno bio kineska verzija Passata koja je kasnije pretrpjela manje redizajne kako bi udovoljila lokalnim preferencijama i u međuvremenu je postao zaseban model.

Unatoč početnom sličnosti s dosadašnjim europskim Passatom, Magotan se sada tehnički više povezuje s novim Škoda Superbom.

image

VW Magotan

Kinesko ministarstvo informiranja

Zanimljivo je napomenuti da VW-ovi dizajneri pokušavaju dati Magotanu vlastiti identitet: prednji dio automobila ima kutijasti izgled s ravnijim prednjim svjetlima u usporedbi s Passatom, dok je gornja maska veća. Srebrna traka ukrasa nalazi se ispod prednjih svjetala, a donja rešetka razlikuje se od Passata i podsjeća na dizajn Superba.

image

VW Magotan

Kinesko ministarstvo informiranja

Stražnja svjetla Magotana protežu se vodoravno cijelim stražnjim krajem, pri čemu podsjećaju na dizajnerski jezik VW-ovog električnog ID-a.

Unatoč modernom izgledu i odsutnosti vidljivih ispušnih cijevi, automobil će biti opremljen konvencionalnim motorom s unutarnjim izgaranjem.

image

VW Passat karavan za Europu

Kinesko ministarstvo informiranja

Prema informacijama iz kine, Magotan će biti pokretan 2,0-litrenim DTJ benzincem proizvedenim od strane Volkswagen FAW, pružajući impresivnih 220 KS. Za razliku od Superba i Passata u Europi, trenutno nema naznaka da će biti dostupna hibridna verzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 15:26