SLUŽBENA POTVRDA

Pada i posljednja linija obrane od elektrifikacije: Porsche 911 postaje hibrid

911 neće biti plug-in hibrid već sportski hibrid koji korijene vuče iz motosporta
 Porsche

Iako je još nedavno tvrdio da će 911 biti posljednja linija obrane od elektrifikacije, izvršni direktor Porschea Oliver Blume upravo je najavio pad te linije. U razgovoru za Automobilwoche Blume je potvrdio da će kultni sportski automobil biti elektrificiran: - 911 neće biti plug-in hibrid već vrlo sportski hibrid koji korijene vuče iz motosporta. Za sad vam još ne mogu potvrditi kada će se to dogoditi - završio je Blume.

Ta izjava izazvala je lavinu reakcija i brojna nagađanja.

911 bi tehnologiju mogao dijeliti s prototipom za utrke izdržljivosti Porsche LMDh koji dolazi 2023., a budući da njemačka marka sudjeluje u Formuli E, nije isključeno da hibridni 911 preuzme dio tehnologije iz tog natjecanja.

Već nekoliko puta na stazi u Nurburgringu 'uhvaćen' je hibridni 911, no bez sjedala straga, vjerojatno kako bi se oslobodio prostor za bateriju. Nagađa se da je taj model naoružan sa 700 KS.

Podsjetimo, Blume je u ožujku ove godine izjavio da 'koncept 911 ne dopušta potpuno električni automobil jer ima motor straga. Kada biste stavili težinu baterije straga, ne biste mogli voziti automobil'.

U prva tri kvartala godine Porsche je prodao oko 28.000 primjeraka modela 911, što predstavlja povećanje od deset posto u odnosu na lani. U istom periodu prodano je 28.640 primjeraka potpuno električnog Taycana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:24