VELIKA OBLJETNICA

Pagani Huayra slavi 10. rođendan! Vrhunac događaja je premijera posebnog izdanja od 827 KS!

Osim glavnog događaja, proizvođač superautomobila će izložiti Huayru, Huayru Roadster BC i ključne komponente Huayre R
Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta
 Pagani

Pagani Huayra ovaj će tjedan proslaviti desetljeće postojanja, a kompanija će dvoznamenkastu godišnjicu proslaviti na Tjednu automobila u Montereyu. Mnoge svečanosti su u planu, a jedna od njih je i svjetska premijera Huayre BC Pacchetto Tempeste.

image
Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta
Pagani

Paket Pacchetto Tempesta razvijen je ekskluzivno za modele visokih performansi, što zna biti zbunjujuće kod kompanija koje se bave proizvodnjom superautomobila. Paket uključuje 'niz nadogradnji i rješenja usmjerenih na dodatno oslobađanje istinskog trkačkog karaktera automobila'.

image
Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta
Pagani

Neke od ključnih promjena su aerodinamičnija karoserija koja uključuje novi prednji razdjelnik, stražnje krilo od karbonskih vlakana, središnju 'peraju' i namjenski usisnik zraka. Osim što poboljšavaju sam izgled desetljeća stare Huyare, kompanija navodi da promjene povećavaju aerodinamičku učinkovitost superautomobila.

image
Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta
Pagani

No Pacchetto Tempesta značka ne podrazumijeva samo veću aerodinamiku. Tu je i novi ispušni sustav sa šest ispušnih cijevi, poboljšan ovjes i 'Soft Driving' način vožnje. Iako posljednji detalj nije elaboriran, naziv sugerira na povećanje udobnosti tijekom vožnje.

image
Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta
Pagani

Uz sve navedeno, tu je i osvježenje unutrašnjosti. Pagani nije ulazio u detalje, no Huayra BC već ima veoma impresivnu kabinu orijentiranu na detalj, stoga će dodatni razvoj unutrašnjosti biti zanimljiv za vidjeti.

image
Pagani Huayra R
Pagani

Konačno, performanse 6,0-litrenog V12 nadograđene su na 827 KS (608 kW) i 1100 Nm okretnog momenta. Riječ je o značajnom porastu na standardni model, koji je proizvodio 764 KS (562 kW) i 1000 Nm okretnog momenta.

image
Pagani Huayra R
Pagani

Osim glavnog događaja predstavljanja BC Pacchetto Tempeste, proizvođač superautomobila će izložiti Huayru, Huayru Roadster BC i ključne komponente Huayre R. Posljednje izvedbe kriju potpuno novi atmosferski V12 prilagođen Carbo-Triax HP62 monokoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:49