StoryEditor
DELTA EVO, M3 E30, 190 EVO II

PALA AUTO MAFIJA S 26 UKRADENIH MODERNIH KLASIKA Rijetke cestovne verzije kultnih jurilica krali su diljem Europe za daljnju prodaju na crnom tržištu

 
 Erzaintza

Dok su istraživali krađu teške opreme s jednog gradilišta u Španjolskoj, istražitelji i policija nenadano su naišli na desetke automobila spremljenih u jednu garažu.

I to kakvih: cestovne verzije reli i trkaćih legendi iz 1980-ih i 1990-ih te kultnih hot-hatch moderni klasici! BMW M3, Ford Sierra RS Cosworth, Mercedes 190 EVO II, Renault 5 Turbo, Mitsubishi Lancer EVO VI samo su neki od njih.

Erzaintza
 

Trljali su oči u nevjerici jer im je prozor izgledao kao kakva sakrivena kolekcija kultnih modela iz 1980-ih i 1990-ih.

Kako se tamo našli, vlasti su već počele istragu i za sada je riječ o automobilima ukradenim s brojnih lokacija zemalja Europe koji su dopremljeni u Baskiju gdje su bili namijenjeni daljnjem (vjerojatno) pomorskom transportu i nezakonitoj preprodaji.

 

Prema izvješću Erzaintze (autonomna policija policije španjolske regije Baskije), pripadnici koji su pratili osumnjičene za krađu industrijskog generatora od tri tone stigli su do šumovitog zaleđa obalnog gradića Getarije gdje su na jednom imanju pronašli ukradeni generator kao i kamion kojim je bio prevezen s gradilišta gdje je ukraden.

Erzaintza

Tijekom naknadnog uhićenja osumnjičenog, neimenovanog 42-godišnjaka, vlasti su ustanovile kako je bio u ilegalnom posjedu dva revolvera i šokera te "znatnog iznosa novca nepoznatog porijekla.

 

Naknadnom pretragom zgrada imanja pronađeno je i 26 spomenutih legendarnih automobila, a na nekima su već bili krivotvoreni brojevi šasije.

 

Sad se traže vlasnici diljem kontinenta, a istraga je u tijeku, prenosi El Diario Vasco. Inače, ovim automobilima cijena raste iz godine u godinu i nesumnjivo će ubrzo postati neprocjenjivi klasici...

Evo i liste najzanimljivijih pronađenih primjeraka:

BMW M3 (E30)

BMW M3 (E36)

Ford Escort RS Cosworth (jedan od 7145)

Ford Sierra RS500 Cosworth (jedan od 500)

Lancia Delta HF Integrale EVO II

Mercedes-Benz 190 EVO II (jedan od 502)

Mitsubishi Lancer Evolution (IV, VI, VI Tommi Mäkinen Edition, VII...)

Renault 5 Turbo (jedan od 4987)

Peugeot 205 GTI

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:34