VIDEO

PAO JE 20 GODINA STAR REKORD GOODWOODA: Električni Volkswagen I.D. R s Dumasom za upravljačem preletio stazu za samo 39,9 sekundi!

 
 YouTube screenshot

Budućnost je električna i brza – a to je ovaj vikend na Festivalu brzine Goodwoodu dokazao Roman Dumas, vozač Volkswagena koji je s električnim modelom I.D. R uspio oboriti 20 godina star rekord staze čak dva puta u jednom vikendu. 1,86-kilometara dugu dionicu već je na treningu odvozio za 41,18 sekundi, dok se na službenoj vožnji sat zaustavio na 39,90 sekundi. Oba vremena bolja su od dosadašnjeg rekorda kojeg je držao Nick Heidfeld sa 780 KS snažnom formulom McLaren-Mercedes MP4/13. S druge strane, Volkswagen I.D. R broji 670 KS (500 kw), no nova tehnologija je presudila. Pritom ovo nije prvi rekord koji je Volkswagenov električni bolid oborio – prije toga pali su Ring i Pikes Peak. A kako je to izgledalo na usponu na Goodwoodu pogledajte u videu:

Naravno, cilj ovog pothvata bio je promovirati električne modele Volkswagena koji su pred vratima – premijeru modela I.D.3 očekujemo za 2 mjeseca u Frankfurtu, a njemački proizvođač planira do 2025. godine prodati čak 3 milijuna električara!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:37