ŠKAKLJIVA SITUACIJA

Parkirao auto na tuđem prilazu pa mu vlasnik to naplatio. Policija: ‘Ne vidimo ništa sporno!‘

Vlasnik je isprva mislio riješiti situaciju tako da pozove policiju, koja je zatim utvrdila da ‘nijedna strana nije prekršila zakon‘
Screenshot incidenta
 Facebook Screenshot

Bračni par iz Velike Britanije nedavno je 'zaplijenio' automobil koji je greškom parkiran na njihovom prilazu. Zatim su od vlasnika tražili 100 funti da mu ga vrate. Međutim, možda je najviše apsurdno to što policija navodi kako čin u skladu sa zakonom piše Daily Mail.

image
Screenshot incidenta
Facebook Screenshot

Par je na Facebooku pokušao pronaći vlasnika automobila, kako bi ga zatražili da pomakne plavi Peugeot. Međutim, ubrzo su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke blokirajući ga vlastitim vozilima, navodeći kako, ako želi automobil nazad, morati platiti 100 britanskih funti (890 kuna).

Vlasnik je isprva mislio riješiti situaciju tako da pozove policiju na mjesto događaja, koja je zatim utvrdila da 'nijedna strana nije prekršila zakon', i ponudila samo smjernice po tom pitanju. Vjeruje se da je vlasnik automobila očito žrtva nerazumijevanja lokalne aplikacije za parkiranje.

image
Screenshot incidenta
Facebook Screenshot

JustPark je potvrdio da je vlasnik Peugeota koristio aplikaciju, ali je 'postao žrtvom potencijalno lažnog unosa', te se potom ispričao zbog nastalog incidenta. Vlasnica prilaza je na Facebooku objavila: 'Može li vlasnik ovog automobila, (...) ukloniti svoje vozilo s mog privatnog prilaza u sljedećih 30 minuta ili ću ga ja sama ukloniti, hvala'.

Njezin suprug je nakon 30 minuta objavio: 'Sada ste blokirani. Koštat će vas 100 funti da vam oslobodim automobil. Ponesite gotovinu jer ne prihvaćam karticu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:00