JOŠ EKSKLUZIVNIJI

Performanse i luksuz: Novi Bentley Continental GT Speed je najsnažniji model marke ikad

Speed ​​izvlači još više snage iz 6-litrenog W12 motora, čak 24 KS više u odnosu na standardni model
Bentley Continental GT Speed

Novi Bentley Continental GT Speed ​​najdinamičniji je cestovni automobil u 101-godišnjoj povijesti tvrtke, i to nije samo marketinški govor. Speed ​​izvlači još više snage iz 6,0-litrenog W12 motora Continentala GT-a, dodaje uravnoteženost putem upravljanja svim kotačima i naprednih postavki ovjesa, a izgleda još oštrije s ažuriranim vanjskim izgledom i potpuno novom značkom "Speed".

image
Bentley Continental GT Speed

U centru pozornosti je monstruozni 6,0-litreni W12 s dvostrukim turbopunjačem. Sada taj motor ispumpava 650 konjskih snaga i 900 Nm momenta, što predstavlja porast od 24 konja u odnosu na obični Continental GT. Ta dodatna snaga omogućava da GT Speed ​​postigne brzinu od 100 km/h na sat za 3,5 sekunde, što je za 0,1 sekundu brže od standardnog modela, i najveću brzinu od 335 km/h.

image
Bentley Continental GT Speed

Bentley je osvježio 8-stupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom kako bi reagirao brže i s više agresije, što se posebno osjeti u sportskom načinu rada. Osvježeni mjenjač navodno mijenja brzine dvostruko brže od onog u standardnom Continental GT-u. Ovjes i upravljanje također su temeljito prerađeni.

image
Bentley Continental GT Speed

Tu je nova funkcija elektroničkog upravljanja svim kotačima koja poboljšava okretnost pomicanjem prednjih i stražnjih kotača u suprotnim smjerovima pri umjerenim brzinama, dok je funkcija pri većim brzinama onemogućena zbog stabilnosti automobila. U kombinaciji s Bentley Dynamic Ride značajkom i diferencijalom s ograničenim klizanjem, Bentley kaže da je ovaj Continental GT Speed ​​najagilniji Continental do danas.

image
Bentley Continental GT Speed

Vizualno, Continental GT Speed ​​nudi suptilno agresivniji izgled od uobičajenog GT modela. Rešetka, usisnici zraka s donjeg branika i bočni pragovi nose završnu obradu "Dark Tint" koja pomaže vizualno "ojačati" vanjski izgled. Kromirana "Speed" oznaka krasi prednji branik, a 22-inčni kotači završeni u standardnoj svijetloj srebrnoj boji (s mogućnošću izbora tamne nijanse ili sjajne crne boje) izgledaju odlično. Sličan agresivan izgled prenosi se i na kabinu, s jedinstvenom dvobojnom kožom i alkantarom koja pokriva sjedala i volan.

image
Bentley Continental GT Speed

Kupci mogu birati između 15 glavnih i 11 sekundarnih boja, što znači da si možete dati oduška prilikom biranja boja. Na središnjoj konzoli nalazi se rotirajući središnji zaslon kao i na standardnom modelu Continental GT-a. Novi Bentley Continental GT Speed trebao bi u prodaju krenuti kasnije ove godine. Tvrtka još nije objavila informacije o cijenama, ali očekuje se pozamašan porast u odnosu na standardne GT modele s V8 i W12 motorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:05