ZAŠTITA OKOLIŠA

Peugeot iOn dobio nagradu Grünes Lenkrad (Zeleni volan) 2010.

Peugeot iOn je prvo električno vozilo nove generacije lansirano u Europi

Peugeot iOn, 100 posto električno vozilo, dobio je 3. studenog u Berlinu, nagradu Grünes Lenkrad (Zeleni volan) 2010, koju je osvojio među 20 projekata koji su doprinijeli zaštiti okoliša. Nagrada Grünes Lenkrad, koja se dodjeljuje projektima u službi zaštite okoliša, postoji od 2007. godine.

čitatelji Auto Bilda i Bild am Sonntaga najprije su odabrali pet finalista od ukupno dvadeset projekata – vozila, koncepata, tehnologija – koji su obilježili 2010. godinu kao prijedlog ili doprinos smanjenju štetnih utjecaja automobila na okoliš.

Međunarodni žiri automobilskih i specijalista za okoliš, pod pokroviteljstvom Ministarstva okoliša, trebao je između pet finalista izabrati pobjednika: i dodijelio je Grünes Lenkrad 2010 Peugeot iOnu. Jean-Marc Gales, Direktor marki Peugeot i Citroën, primio je nagradu i rekao:

- Ponosni smo što smo dobili Grünes Lenkrad, koji je nagrada za našu ekspertizu i naš angažman u tehnologijama koje smanjuju emisiju automobila. Filtar čestica u dizel motorima, koji je obilježio prošlo desetljeće, električno vozilo Peugeot iOn ove godine i tehnologija hibridnog dizela koja će imati svjetsku premijeru iduće godine, novi su primjeri tog angažmana.

Peugeot iOn , koji će biti u prodaji u Europi u prosincu 2010. godine, je prvo električno vozilo nove generacije lansirano u Europi. Tih, živahan i upravljiv, performantan zahvaljujući svom električnom motoru koji razvija 47 kW (64ks), kompaktno gradsko vozilo od 3,48 m, nudi za svoja četiri putnika jednostavnu i smirujuću vožnju i visok u razinu udobnosti i sigurnosti.

Zahvaljujući efikasnom upravljanju električnom energijom, njegova litij-ionska baterija nudi autonomiju od 150 km u standardnom europskom ciklusu. Nakon Öko Globe i eCar Tec Award, Grünes Lenkrad treća je nagrada za Peugeot iOn u Njemačkoj u 2010 godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 20:57