LEGENDARNI KOMPAKT

Počela prodaja VW Golfa 8 GTI diljem Europe: razgledajte ga do detalja u velikoj fotogaleriji

Cijene u Njemačkoj startaju od 37.607 eura i to za model s DSG mjenjačem
VW Golf GTI
 VW

Od predstavljanja Golfa I GTI 1976. godine Volkswagen je do danas prodao više od 2,3 milijuna primjeraka Golfa GTI, a sada su narudžbe za osmu inkarnaciju legendarnog "hatcha" otvorene diljem Europe. Cijene u Njemačkoj startaju od 37.607 eura i to za model s DSG mjenjačem.

image
VW Golf GTI
VW

"Više od četiri desetljeća, tri slova GTI predstavljaju sportski užitak u vožnji i tehnologiju na najvišoj razini", izjavio je član Uprave brenda VW, odgovoran za prodaju, Jurgen Stackmann. “Zahvaljujemo našim kupcima što su 2,3 milijuna puta uplatili novi Golf GTI. Novi je model krcat inovacijama i to će postaviti nove standarde i oduševiti naše kupce."

image
VW Golf GTI
VW

Kao što je poznato, Volkswagenova suparnika Renaultu Megane RS-u i Fordu Focusu ST pogoni 2,0-litreni turbo TSi motor od 245 KS i 370 Nm okretnog momenta, a snaga se na prednju osovinu prenosi putem 6-stupanjskog ručnog ili 7-stupanjskog DSG mjenjača s dvije spojke. Motor GTI-ju osigurava sprint iz stajanja do 100 km/h za malo više od 6 sekundi i maksimalnu brzinu od 250 km/h (elektronski ograničena).

image
VW Golf GTI
VW

Golf GTI može se naravno pohvaliti sportskijim izgledom od ostatka game, iako je dizajn sve samo ne agresivan. Zapravo, opcionalna svjetla za maglu u obliku slova X vjerojatno su najvažnije značajke novog modela, zajedno s , produženim krovnim spojlerom, dvije zaobljene ispušne cijevi i GTI amblemima.

image
VW Golf GTI
VW

Presvlake sjedala s uzorkom Tartana i dalje su ovdje, dok kokpitom dominiraju standardni digitalni instrumenti i središnji zaslon infotainmenta sa sustavom Discover Media ili dodatnim 10-inčnim Discover Proom. Od sigurnosne opreme sve je ovdje, od autonomnog kočenja u nuždi s praćenjem pješaka, pomoći držanja u voznoj traci...
U novoj velikoj fotogaleriji pogledajte sve detalje novog VW Golfa GTI koji će uskoro stići i na naše tržište...

image
VW Golf GTI
VW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:36