BLAGI REDIZAJN

Početkom iduće godine stiže novi Volkswagen Golf: Što do sad znamo?

Osvježeni Golf ima nove prednje svjetlosne elemente, LED traku i osvijetljenu VW oznaku

Novi VW Golf, redizajn

 Volkswagen News/Youtube/screenshot

Novi, redizajnirani Volkswagen Golf na tržište stiže 2024. godine. Iako Golf više nije lider prodaje u Europi nakon prestanka proizvodnje u SAD-u, i dalje je popularan s prodajom od 166.304 primjerka u prvih jedanaest mjeseci ove godine na Starom kontinentu.

U sredini ciklusa, očekuje nas osvježenje.

U službenom videu Volkswagena, izvršni direktor kompanije Thomas Schäfer ističe najznačajnija lansiranja, uključujući novu generaciju Tiguana i Passata, ID.7 i ažurirani ID.3.

Schäfer najavljuje da će faceliftirani Golf biti dostupan na tržištu negdje tijekom 2024. godine.

Prema dostupnim informacijama, automobil ima nove prednje svjetlosne elemente, LED traku i osvijetljenu VW oznaku. Sličan dizajnerski element vidjeli smo i kod faceliftiranog Touarega, ali s osvijetljenom oznakom straga.

Golf Mk8 se dakle priprema za premijeru Mk8.5, čija će premijera biti početkom sljedeće godine.

Poznato je i da VW planira predstaviti potpuno električni Mk9 2028. godine na novoj SSP platformi Grupe, što će rezultirati umirovljenjem Golfa s benzinskim/dizelskim motorom za otprilike četiri godine. Isto tako, tvrtka je također najavila da će od 2033. proizvoditi isključivo električna vozila u Europi.

Iako su špijunske testne verzije Mk8.5 sugerirale tek blage promjene dizajna, mnogi smatraju da su promjene i dalje previše suzdržane. U kabini, Volkswagen uvodi masivni zaslon osjetljiv na dodir, prateći trend koji se širi kroz modele poput Tiguana, Passata i ID.7.

Unatoč glasinama, GTI bi mogao zadržati ručni mjenjač. Također je najavljeno ažuriranje vrhunske verzije R, koja će biti dostupna i kao praktični karavan na pojedinim svjetskim tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:31