UKOPANA VILA

Podzemna rezidencija: Pogledate bunker ‘za smak svijeta‘ za bogataše s ogromnom garažom za aute

L’Héritage je praktički vila ukopana u zemlju i zaštićena najvećom vrstom sigurnosti koju možete zamisliti

Oppidum L‘Heritage

 Oppidum

"Sigurna suvremena utvrđena podzemna rezidencija", Oppidum opisuje L‘Héritage, novu vrstu bunkera predstavljenu prošlog ljeta, koju je dizajnirao arhitekt Marc Prigent. "Najluksuznija i najsigurnija rezidencija na svijetu:" vrlo sigurna, tehnološki opterećena i ultraluksuzna podzemna rezidencija koja može biti što god želite, uz jedini uvjet da si to možete priuštiti. To je dvorac zakopan pod zemljom, prosto rečeno.

image

Oppidum L‘Heritage

Oppidum

Živimo u opasnim vremenima, bilo da je riječ o financijskoj nesigurnosti, zdravstvenoj krizi koja još uvijek traje, tekućem ratu u Ukrajini i napetostima između Rusije i ostatka svijeta te sve većim problemima na lokalnoj fronti, od visoke nezaposlenosti do rastućeg korištenja droga i beskućništva.

Dakle, da, živimo u teškim vremenima, a možda planiranje najgoreg i nije tako čudna ideja. Ako ste među jedan posto najbogatijih, nećete htjeti planirati najgore bez razmatranja alternative koja uključuje očuvanje vaših najvrjednijih zemaljskih posjeda: mjesto gdje možete povesti svoju obitelj i svoju fizičku imovinu kako biste ih zaštitili.

image

Oppidum L‘Heritage

Oppidum

L’Héritage je praktički vila ukopana u zemlju i zaštićena najvećom vrstom sigurnosti koju možete zamisliti. Svaki bunker je prilagodljiv, kaže Oppidum, od izgleda do završnih obrada i kapaciteta za goste. Jedina konstanta su sigurnosne mjere koje osiguravaju da samo vlasnik i članovi uže obitelji imaju pristup unutra.

Budući da je ovo bunker za "smak svijeta", uključene su značajke poput filtriranja zraka, spremnika za vodu, banke baterija, zalihe hrane i goriva... Kao što svi znamo, što je veći dom, to je veća potrošnja resursa, a sa stambenom površinom od preko 992 četvornih metara, možemo samo zamisliti koliko je potrebno na dnevnoj bazi.

image

Oppidum L‘Heritage

Oppidum

Među značajkama koje se nude za prilagodbu je ogromna podzemna garaža ili ono što Oppidum naziva "parc fermé". Ovo je mjesto gdje bi kolekcionari automobila mogli odnijeti svoje dragocjene kolekcionarske predmete u najgorem slučaju. "Garaža u vašem utočištu može poslužiti kao privatni muzej ili kao radni prostor gdje se vaša zbirka može trajno pohraniti i biti spremna za akciju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:02