49. izdanje

Pogledajt kako nastaje kultni Pirelli kalendar za 2023. s 14 vodećih svjetskih top modela

Prvo izdanje kalendara proizvođača guma predstavljeno je 1964. godine, a modele je fotografirao Robert Freeman

Pirelli kamendar 2023., behind the scenes

 Alessandro Scotti/ Pirelli

Pirelli kalendar objavljuje se svake godine već gotovo pola stoljeća. Ovo će biti 49. izdanje i sadržavat će postavu modela koji glume različite imaginarne i arhetipske likove s australskom fotografkinjom Emmom Summerton kao voditeljicom projekta. Tako će novi Pirelli kalendar za 2023. sadržavati 14 najboljih modela na svijetu, a bit će službeno predstavljen tijekom studenog.

Prvo izdanje kalendara proizvođača guma predstavljeno je 1964. godine, a modele je fotografirao Robert Freeman. Sada, gotovo šezdeset godina kasnije, novo izdanje za 2023. godinu se već "kuha", a sadržavat će postavu poznatih modela u ulogama različitih likova iz mašte.

image

Pirellijev kalendar za 2023. godinu

Pirelli

Na njegovim stranicama pronaći ćemo poznata lica kao što su Lila Moss, Adwoa Aboah, Cara Delevingne, Bella Hadid, Emily Ratajkowski ili Lauren Wasser, među ostalim poznatim modelima. U ovom prvom pregledu Pirellijevog kalendara za 2023. možemo vidjeti neke fotografije snimljene tijekom snimanja održanih u New Yorku i Londonu prošlog lipnja.

Novo izdanje nazvano je ‘Ljubavna pisma muzama‘, a kako Pirelli objašnjava, koncept kalendara za sljedeću godinu su te iste muze koje modeli oživljavaju. Riječ je o "imaginarnim i arhetipskim likovima koji su inspirirali fotografkinju tijekom cijelog života". Među njima su "pjevačice, glumice, umjetnice, aktivistice, slikarice i mnoge druge žene".

image

Pirellijev kalendar za 2023. godinu

Pirelli

Morat ćemo pričekati sljedeći studeni kako bismo otkrili konačan rezultat ovog novog izdanja Pirellijevog kalendara, ali proizvođač guma već ističe da će biti vrlo poseban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:58