ENGLEZI U ČUDU

Pogledajte najkraću biciklističku stazu na svijetu: ‘Ovo je sramota, tko je to nacrtao?‘

Lokalno vijeće ustraje na tome da je nova traka nužna kako bi biciklistima bilo sigurnije skrenuti s ceste

Najkraća biciklistička staza

 Ray McSharry/Facebook

Ray McSharry iz Calderdalea u Yorkshireu na svom je Facebook profilu objavio fotografiju najkraće biciklističke staze na svijetu. Ray je prvo mislio da se netko šali, odnosno da je riječ o grafitu, ali ubrzo je shvatio da se radi o profesionalno odrađenom poslu.

‘Ovo je ionako prilično nesigurna ulica gdje čak niti autobusi više ne voze. Ne znam tko je odobrio ovu stazu, ali ovo je sramota, novac se mogao uložiti pametnije. Ne postoji ništa što razdvaja bicikliste od pješaka. Nesreća samo čeka da se dogodi‘ - zaključuje McSharry.

S njegovim razišljanjem ne slaže se lokalno vijeće koje ustraje na tome da je nova traka nužna kako bi biciklistima bilo sigurnije skrenuti s ceste.

Ipak, Adrian Gill, pomoćnik direktora u vijeću Calderdalea, priznao je da će funkcionalnost staze biti preispitana.

‘Nova poboljšanja biciklističke i pješačke staze imaju za cilj olakšati ljudima hodanje i vožnju biciklom u ovom području gdje dominiraju automobili. U sklopu projekta postavljen je spušteni rubnik koji biciklistima omogućuje sigurno napuštanje kolnika kako bi pristupili zajedničkom prostoru za pješake i bicikliste. Vidjet ćemo kako stvari funkcioniraju u praksi‘ - zaključuje Gill.

Više fotografija najkraće biciklističke staze pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:43