AUSTRALIJA

Pogreška u brošuri za Mustang Mach 1 skupo koštala Ford: Potrošili više od 3 milijuna dolara

Očigledno, neke ključne razlike nisu jasno priopćene kupcima Mustanga Mach 1 u Australiji, što je Forda skupo koštalo

Ford Mustang Mach 1

 Ford

Veliku većinu svog života, Ford Mustang bio je automobil povezivan sa Sjevernom Amerikom. To se promijenilo s modelom trenutne generacije, ali često ćete pronaći varijacije u značajkama i opremi na različitim tržištima. Očigledno, neke ključne razlike nisu jasno priopćene kupcima Mustanga Mach 1 u Australiji, što je skupo koštalo Forda.

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

Naime, problem se uopće ne odnosi na automobil, već na brošure za nadograđenu verziju Mustanga koji navodno uključuje značajke koje nisu dostupne za modele koji se prodaju na australskom tržištu.

U brošurama Ford Australia stoji da Mach 1 dolazi s prilagodljivim tempomatom, ambijentalnim osvjetljenjem, LED svjetlima za maglu, podnim prostirkama Mach 1, stražnjim parking senzorima i Torsen diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Čini se kako ovih stavki nema u australskoj verziji Mustanga Mach 1, a Ford Australia se čak ispričao za zbrku.

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

Kako bi sve ispravio, proizvođač automobila je kupcima Mach 1 ponudio mnoštvo dodataka, uključujući besplatnu uslugu tijekom tri godine i besplatan 'track-day' event. To se razvilo u ponudu povrata od 5400 australskih dolara (26.000 kuna), ili mogućnost povratka automobila uz puni povrat novca. U Australiji je bilo dostupno samo 700 Mustanga Mach 1, a uz sve zbrojeno, Fordov plan kompenzacije iznosi oko 3 milijuna dolara (14.4 milijuna kuna).

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

Povrh toga, australska komisija za tržišno natjecanje i potrošače (ACCC) Fordu je izrekla kaznu od 53.280 australskih dolara (256.000 kuna) zbog obmanjivanja potrošača o značajkama Macha 1 u četiri različite verzije brošure.

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

Nije jasno zašto postoje te razlike između Mach 1 na američkom i australskom tržištu. Ali sa samo 700 dostupnih kupcima, sumnjamo da će se oni koji ga imaju zadržati unatoč opremi koja nedostaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:23