NAJPOVOLJNIJI MODEL

Pokazan Bugatti kojeg pokreće struja: Pogledajte najnoviji, dosad neviđen proizvod marke

Riječ je o električnom romobilu snage 1 KS koji je razvijen u suradnji s američkom tvrtkom Bytech

Bugatti el. romobil

 Bugatti

Dok je većina proizvođača automobila ove godine na CES-u predstavljala svoju najnoviju informacijsko-zabavnu i autonomnu tehnologiju, Bugatti je na izložbenom prostoru pokazao drugačiju vrstu inovacije - električni romobil s manje od 1 KS.

Proizveden u suradnji s američkim Bytechom, romobil ima tehnologiju u stilu Bugattija. Osim karakterističnog stražnjeg svjetla u stilu Chirona te oznake marke "∃B" uz Agile plavu boju (ili srebrnu i crnu), također ima okvir izrađen od legure magnezija kako bi se smanjila težina.

image

Bugatti el. romobil

Bugatti

Kao rezultat toga, romobil teži samo 16 kg što znači da njegov električni motor od 700 W (0,9 KS) može postići najveću brzinu od maksimalnih 30 km/h u Sport modu.

U ekonomičnom načinu rada, koji je zasigurno suprotan cijelom iskustvu Bugattija postiže maksimalnu brzinu od 15 km/h, a u načinu rada City postiže maksimalnih 20 km/h.

image

Bugatti el. romobil

Bugatti

U ekonomičnom načinu rada, romobil može prijeći do 35 kilometara s jednim punjenjem, a nakon što se baterija isprazni, može se ukloniti i napuniti za samo 4 sata koristeći kućnu utičnicu. Može nositi do 110 kg težine te može voziti uzbrdo pod nagibom do 15 stupnjeva.

"Bugatti je na vrhuncu automobilske izvrsnosti", rekao je Wiebke Stahl, Bugattijev izvršni direktor. "Partnerstvo s tvrtkom kao što je Bytech daje nam priliku da proširimo svoj doseg u prostoru električne mobilnosti s iskusnim partnerom i proizvodom u kojem mogu uživati ​​potrošači diljem svijeta."

image

Bugatti el. romobil

Bugatti

Cijene u ovom trenutku nisu poznate, no proizvodi s Bugatti bedžom obično nisu baš jeftini pa vjerujemo da će to biti i slučaj s ovim romobilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:10