KOŠTA MILIJUN EURA

Pokazan E-Legend EL1, 816 KS snažan potpuno električni hommage Audiju Sport Quattro

Koncept EL1 pokreću tri elektromotora, jedan na prednjoj i dva na stražnjoj osovini, koji kombiniraju 816 KS
E-Legend EL1
 E-Legend

Čini se da su moderne električne reinterpretacije kultnih povijesnoh automobila postale trend. Naziv automobila s fotografija je E-Legend EL1, a zamišljen je kao električna moderna verzija kultnog "reli oružja" Audija Sport Quattro.

image
E-Legend EL1
E-Legend

Koncept EL1 pokreću tri elektromotora, jedan na prednjoj i dva na stražnjoj osovini, koji kombiniraju 816 KS, a energiju dobivaju iz baterije kapaciteta 90 kWh koja navodno koristi istu 800-voltnu tehnologiju kao i Porsche Taycan.

Tvrtka E-Legend obećava ozbiljne brojke za EL1: tvrde da iz stajanja do 100 km/ stiže za kratkih 2,8 sekundi, a do 200 km/h za manje od 10 sekundi.

image
E-Legend EL1
E-Legend

Po pitanju dometa pak, jamče 400 kilometara s jednim punjenjem, a kapacitet bi trebao biti dovoljan za dva kruga na Nürburgringa u režimu vožnje SportPlus.

Ovaj brutalni retro EV od tehnoloških posebnosti raspolaže vektorizacijom okretnog momenta za lakše upravljanje, a u E-Legendu navode i kako baterija ima sofisticirani sustav hlađenja tekućinom.

image
E-Legend EL1
E-Legend

Sam dizajn EL1 više nego očito podsjeća na Audi Sport Quattro: ova modernizirana verzija ima prednji kraj koji sadrži istaknuta svjetla i dnevna LED svjetla te izbočenu haubu gotovo identičnog oblika kao original, uključujući tri mala ventilacijska otvora.

Naravno, oblik je po uzoru na legendu kutijasti i agresivan oblik s izraženim lukovima kotača i bijelim alu kotačima s pet krakova nadahnutih relijem. Straga se nalazi spojler, veliki difuzor i također LED svjetla.

image
E-Legend EL1
E-Legend

E-Legend planira izraditi 30 primjeraka koji bi trebali biti spremni za isporuku tijekom iduće godine, ali je cijena paprena: milijun eura!U planu su i modeli EL2 i EL3, od kojih bi prvi mogao imati dizajn nadahnut Lancijom Stratos HF Stradale. Zanimljiva nova vremena...

image
Audi Sport quattro (B2) 1983.
Audi
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:18