AKTUALNO

Pokazana 11 generacija: Nova Honda Civic stiže kao privlačna limuzina s četverim vratima

Kompaktna verzija stiže dogodine, a na fotografiji je verzija za tržišta Sjeverne Amerike
Honda Civic Sedan
 Honda

Gotovo pedeset godina nakon predstavljanja prve generacije, Honda Civic je upravo pokazala svoju jedanaestu generacije i to u varijanti limuzine s četverim vratima.

PopraćenO kratkim priopćenjem za javnost, prva fotografija nove Honde Civic Sedan pokazuje nam kako je vrlo slična konceptu predstavljenom u studenom 2020. godine, čak i sprijeda koji nudi novi izgled s "nosom" koji je izbočen s rešetkom hladnjaka i s većim prednjim vodoravnim svjetlima u odnosu na trenutni model.

Također je zanimljiv stil bočne strane gdje "premijeru" ima novi preklop u limu, dok generalno proporcije djeluju lijepo odmjereno. Rekli bismo, sve suprotno od aktualnog Civica kompakta.

Honda više detalja najavljuje za 28. travnja, a konkretna nova Honda Civic Sedan sa službene fotografije je američka verzija koja će se uskoro proizvoditi u kanadskoj tvornici u Allistonu i koja će biti predstavljena u svim svojim detaljima, uključujući interijer, opremu i motore.

Trenutno nije poznato hoće li i koliko će se nova Honda Civic Sedan razlikovati za ostatak svijeta uključujući Europu, odnosno hoće li se isticati nekim stilskim i završnim detaljima koji su oduvijek postojali između verzija za Ameriku i Europu.

Deseta generacija Honda Civic Sedan proizvodila se do prije nekoliko mjeseci u turskoj tvornici u Gebzeu, dok je Civic Hatchback s pet vrata za stari kontinent dolazio iz Swindona.

Oba su Hondina europska pogona zatvoreni pa će za tržišta EU opskrbu vjerojatno osiguravati japanska tvornice u Yoriiju, kao i ona u kanadskom Allistonu za Civic Sedan i u Greensburgu (SAD) za kompakt.

Isto priopćenje daje nam do znanja da će nova Honda Civic Hatchback s peterim vratima, prvi put proizvedena u Sjedinjenim Državama, biti predstavljena krajem ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:27