UREĐAJ ZA PRAĆENJE

Policija vozačima dijeli besplatne uređaje s kojima će hvatati kradljivce automobila

Ovo je reakcija na značajan porast broja ukradenih vozila u odnosu na lani od čak 36 posto

Parkiralište, krađa automobila (ilustracija)

 Artinun Prekmoung/Panthermedia/Profimedia

Sigurno ste već do sad čuli da je Apple prije par godina razvio maleni uređaj pomoću kojeg možete pratiti lokaciju raznih predmeta.

Minijaturni gadget Airtag ima i zvučnik koji se uključi kada ste u blizini predmeta kojeg tražite, a vanjski dio je napravljen od nehrđajućeg čelika s kućištem otpornim na vodu i prašinu. Informacije o lokaciji uređaja vlasniku su dostupne su putem mobitela.

image

Apple AirTag

Apple

Kako bi stala na kraj brojnim krađama automobila koje su porasle 36 posto u odnosu na godinu ranije, gradonačelnica Washingtona odlučila je podijeliti Airtag-ove svim vozačima koji ih žele.

Pilot program predstavile su gradonačelnica Muriel Bowser i načelnica policije Pamela Smith.

‘Ovi uređaji će pomoći policiji da locira, pronađe i vrati ukradena vozila. Također, neka svi lopovi znaju da ovo nije grad u kojem se kradu automobili jer ćemo ih uhvatiti‘ - rekla je Bowser.

‘Uređaji za praćenje omogućuju policajcima mogućnost brzog lociranja ukradenog vozila‘, izjavila je Pamela Smith i dodala da iako pomoću njih možda neće uhvatiti kradljivca, uređaji će pomoći u povratu imovine i potencijalno pružiti ključne dokaze.

Za sada nije poznato koliko će uređaja biti podijeljeno, ali je poznato da će informacije o lokaciji vlasnik automobila morati dijeliti s policijom. Ne uvijek, samo po potrebi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:51