CIRKUS NA AUTOBAHNU

Policijska potjera u Njemačkoj: Pijani antivakseri bježali od ‘prisilnog cijepljenja‘

Sve je započelo na autocesti A3 gdje su ostali bez goriva i odlučili gurati automobil do izlaza s autoceste
 Stephan Krudewig/Profimedia (ilustracija)

Prije desetak dana na Autobahnu u blizini njemačkog grada Regensburga odvila se nevjerojatna drama. Nakon što su se u lokalnom kafiću previše zaigrali s alkoholom, dvojica Nijemaca sjela su u automobil i krenula u nastavak pijanske avanture.

Vrlo brzo, dvojac je završio na prenoćištu u policijskoj postaji.

Sve je započelo na autocesti A3 gdje su ostali bez goriva i odlučili gurati automobil do izlaza s autoceste, no njihov plan prekinula je policija koja ih je na licu mjesta testirala na alkohol i utvrdila da u sebi imaju 2,5 promila!

Prema navodima policije i pisanju njemačkih medija, pijani dvojac odveden je u policijsku postaju, a tijekom noći i u bolnicu na vađenje krvi.

I tada kreće kaos.

image
Clynt Garnham Transportation/Profimedia

Prilikom dolaska u bolnicu gdje ih je dočekao liječnik s iglom u rukama, privedeni dvojac je 'podemonio'. U napadu panike počeli su bacati stvari oko sebe i bježati iz bolnice uz povike da se nikada neće cijepiti protiv korone!

Policija tvrdi da su vozač i suvozač bili toliko pijani da su mislili da ih doktor želi prisilno cijepiti.

Policija također navodi da niti jedan nema valjanu vozačku dozvolu te da su se međusobno optuživali tko je vozio automobil.

Rasprava o cijepljenju i ovaj se puta prelila na društvene mreže njemačkih portala gdje dominiraju komentari o novom antivakserskom ludilu. S druge strane, u verbalnoj paljbi antivakseri idu toliko daleko da tvrde da je 'upravo to eksperimentalno cjepivo nesretnim pijancima izazvalo kratki spoj u glavi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:50