POKLONILI JOJ AUTO

Položila vozački ispit iz 960. pokušaja: ‘Znala sam da ću proći, vozim fenomenalno‘

‘Nismo joj imali hrabrosti reći da odustane jer se stalno pojavljivala‘ - kažu instruktori

Starija vozačica (ilustracija)

 Andrey Bandurenko/Alamy/Alamy/Profimedia

Pad na vozačkom ispitu za mnoge je vozače prava trauma. No, možete li zamisliti kako se osjećaju vozači koji padnu gotovo tisuću puta?

Odgovor na to pitanje ima gospođa Cha Sa-soon iz Južne Koreje koja je položila vozački ispit nakon 960 pokušaja!

Iako se sve dogodilo prije desetak godina, priča je tek sad ‘buknula‘ u medijima.

Kako navodi DailyMail, njezina avantura započela je 2005. godine kada je prvi put pala na pismenom ispitu prometnih propisa.

Nakon toga uslijedili su novi neuspjesi, a pismeni ispit položila je 2010. godine kada je imala 69 godina, i to iz 860. pokušaja.

Ubrzo je na red stigla i vožnja...

Niti na tom dijelu gospođa Sa-soon nije briljirala, no nakon sto pokušaja i 12.500 potrošenih eura - slavlje je moglo početi.

Među brojnim čestitarima javili su se i njeni instruktori vožnje koji su joj s vremenom postali dobri prijatelji.

‘Kada je konačno dobila dozvolu, svi smo slavili i grlili je, bacali joj cvijeće... Svima nam je pao veliki teret s leđa. Nismo joj imali hrabrosti niti srca reći da odustane jer se stalno pojavljivala‘ - rekla je Park Su-yeon, instruktorica u lokalnoj autoškoli.

Nakon položenog vozačkog ispita gospođa Sa-soon je izjavila da je odlična vozačica i da joj vozačka dozvola treba kako bi mogla voditi unuke u zoološki vrt.

Njezina je priča prije par godina privukla i pažnju Hyundaija koji ju je nagradio automobilom vrijednim 15.000 eura. Bila je glavna zvijezda njihove reklame.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:28