OBJAVLJEN VIDEO

Poput giljotine: Tesla napravila veliku grešku, Cybertruck putnicima može otkinuti prste

Nedugo nakon svjetske premijere pojavili su se i prvi problemi
 Out of Spec Reviews/Youtube/screenshot

Tesla je krajem prošle godine predstavila finalnu verziju modela Cybertruck.

Mjesecima prije premijere, Teslin novitet izazvao je ogroman interes, a budući da je zaprimljeno gotovo dva milijuna zahtjeva, stvorena je i lista čekanja. Uzevši u obzir da Tesla planira proizvoditi oko 375.000 primjeraka godišnje, matematika kaže da će trebati oko pet godina da se isporuče svi rezervirani auti.

‘Bolji je od pick-upa i od sportskog vozila, on je sve u jednom,‘ opisao je Elon Musk svog novog ljubimca ne štedeći pohvale na račun performansi.

No, nedugo nakon prvih isporuka, krenuli su i prvi problemi.

Baš poput nedavne priče o robotu koji je napao radnika u Teslinoj tvornici za koju Musk tvrdi da je riječ o sramotnom izvještavanju medija, sada je lansirana priča o Cybertrucku koji poput ‘giljotine kida prste putnicima‘.

image
Out of Spec Reviews/Youtube/screenshot

Na Youtube kanalu Out of Spec Reviews, objavljen je video eksperimenta u kojem autor stavlja mrkve, hrenovke, banane i sličnu hranu ispod poklopca prtljažnika i vrata kako bi pokazao što se može dogoditi prstima putnika u automobilu.

Autor navodi da Cybertruck nema senzore koji brinu da ruke ili prsti ne ostanu prikliješteni kao što to ima primjerice Tesla Model X ili konkurentski Ford F-150 Lightning.

Iako je video vrlo dojmljiv, čini se da identičan problem ima 95 posto drugih automobila.

Ali, kada je Tesla u pitanju, cipelarenje je očito dopušteno, čak i vrlo poželjno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:28