POGLEDAJTE VIDEO

Poput projektila: Vozačica nakitila volan ukrasnim dijamantima, skoro su je ubili

Prilikom aktivacije zračnih jastuka, dijamanti su letjeli po automobilu poput projektila
 Bcandy/ TikTok

Zračni jastuci jedna su od najvažnijih inovacija u sigurnosti vozila. Od kraja 90-ih - kada je započela masovnija ugradnja u automobile, zračni jastuk je u kombinaciji sa sigurnosnim pojasom spasio na stotine tisuća života.

Njegov osnovni zadatak je stvoriti površinu koja će apsorbirati energiju kretanja tijela putnika ili vozača, i spriječiti udarac u neku od čvrstih površina unutrašnjosti automobila.

Zbog sile kojom se otvaraju zračni jastuci, na dijelove koji ih ‘skrivaju‘ ne smije se lijepiti ništa, posebno ne stvari koje vas mogu doslovno ubiti.

Na svojoj koži to je osjetila jedna Amerikanka koja je na upravljač zalijepila ukrasne dijamante koji su je skoro koštali života.

@bcandy22 Imagine how much worse this cluld have been. I still dont know where the other piece went ? #dangerous#crash #hurt #carcrash #safe#lucky #caraccessories #drivesafe ♬ original sound - Bcandi

Ona je na svom TikTok profilu objavila video u kojem upozorava na opasnost lijepljenja stvari po upravljaču.

‘Pogledajte kakvu je ogromnu posjekotinu na mojoj nozi napravio maleni ukrasni dijamant. Iako su slatki, nisu vrijedni toga. Ovo je moglo završiti puno gore.

Još uvijek ne znam gdje je nestao onaj drugi komad‘, rekla je u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:32