JAGUAR LAND ROVER RADI NA RAZVOJU

POPUT VIDEO IGRICE: Pogledajte kako će uskoro izgledati vožnja sa 3D head-up zaslonom budućnosti

 
 Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover je objavio prve detalje nove generacije head up zaslona na kojem intenzivno rade, a koji prikazuje kako bi u budućnosti mogla izgledati vožnja. Naime, prema njihovoj viziji, head-up zaslon će projicirati sve važne informacije na cestu ispred vozača. Primjerice, ako ulazite u prostor na kojem se odvijaju radovi, ispred vozača će se naći upozorenja i projekcija koja pomaže u manevriranju. Kako to izgleda može se vidjeti na zasad jedinoj dostupnoj slici:

Jaguar Land Rover

Prema riječima ljudi iz Jaguar Land Rovera, ova inovacija će povećati sigurnost u prometu, a prema prvim testiranjima koja odrađuju u Njemačkoj pokazalo se da informacije i upozorenja koja „iskaču” pred vozača smanjuju vrijeme reakcije u pripremaju vozača za ono što slijedi. Treba napomenuti kako su sve projekcije trodimenzionalne kako bi stvar bila što realističnija i kako bi te informacije bile prirodnije za vozača (zamislite to kao zamjenu za znakove upozorenja u prometu, odnosno njihovu modernu inačicu). Za takvo što iz kompanije su dobili pomoć Sveučilišta u Cambridgeu s kojim surađuju na ovom projektu.

Valerian Meijering iz odjela razvoja u Land Roveru napomenuo je kako se stvari na području virtualne stvarnosti razvijaju jako brzo i kako je došlo vrijeme da se spomenuta tehnologija iskoristi i u automobilskoj industriji. „Ne samo da će pridonijeti iskustvu korisnika, već pomaže i u našem planu da u budućnosti ponudimo još više sigurnosti”, zaključio je Meijering.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:46