GODINA REKORDA

PORSCHE I AUDI U DRUGOM PLANU: Ford Mustang najprodavaniji je sportski auto u Njemačkoj

Dobra je bila odluka Forda da novi Mustang ponudi kao globalni model, a rezultati se već vide: Američki divlji konj u Njemačkoj ruši sve prodajne rekorde
 Ford

Golemo njemačko tržište automobila tradicionalno je okrenuto domaćim markama i modelima tako da po klasama prvih pet mjesta uvijek drže modeli, VW-a, Opela, Audija, Mercedesa... U klasi sportskih automobila pak, dosad neprikosnoveni Audi TT i Porschei 718 Boxster i Cayman mjesto su ove godine ipak morali prepustiti pridošlici iz Novog svijeta.

Ford

Jer snažan, atraktivan i pristupačan Ford Mustang je po prodajnim brojkama iza sebe ostavio ugledne njemačke sportaše, što samo govori da su u Fordu s novim Mustangom napravili dobar posao, ali i da je bila ispravna odluka da svoj kultni model u šestoj generaciji ponude kao globalni model.

Ford

Tako je samo u Njemačkoj put do kupaca pronašlo više od 6000 primjeraka, a zanimljivo najtraženija je kabrio izvedba sa 5,0-litrenim V8 benzincem od 421 KS i 530 Nm. Dakle prava muscle car varijanta što se pogona tiče, dok je izvedba za koju su Ameri vjerovali kako je baš po mjeri Europljana sa 2,3-litrenim turbo benzincem ipak manje tražena.

2016 Ford Mustang GT Convertible Equipped with the California Special Package
Ford

Uspjehe Ford s Mustangom bilježi i na brojnim drugim tržištima: najprodavaniji je sportski model i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Južnoj Africi i Saudijskoj Arabiji, a pri samo m je vrhu i u Australiji te Kini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:24