PODRŠKA RAZLIČITOSTI

Porsche je podržao berlinski Gay Pride s najrazličitijim 911 modelima složenim u dugine boje

Još prije tri i pol godine Porsche je osnovao Odjel za jednake mogućnosti i raznolikost svih zaposlenika
Porsche Gay pride
 Porsche

Povodom početka festivala ponosa Christopher Street Day ili Berlinskog pridea, Porsche je podržao paradu ponosa u Njemačkoj pokazavši liniju 911 modela u duginim bojama. Tako se među šest Porsche 911 nalaze crveni GT3, narančasti GT3 RS, žuti GT3 RS, zeleni GT3 RS, plavi GT3 RS te bordo GT3.

Porsche je također razvio zastavu duginih boja u svojoj tvornici u Stuttgartu te je uz to mnogo osoblja tvrtke odjenulo majice jarkih boja za "nastup" na virtualnom Pride Runu.
"Zahtijevamo i potičemo jednake mogućnosti i želimo omogućiti svom Porscheovom osoblju da daju svoj doprinos tvrtki bez obzira na spol, etničko porijeklo, vjeru, invaliditet, starosnu ili seksualnu orijentaciju", rekao je član izvršnog odbora za Ljudske resurse u Porscheu, Andreas Haffner.

image
Porsche Gay pride
Porsche

U priopćenju za javnost, Porsche ističe da "ne zauzima samo stav prema različitosti, toleranciji i poštovanju u povodu festivala Christopher Street Day." I ne samo to, prije tri i pol godine Porsche je osnovao Odjel za jednake mogućnosti i raznolikost kako bi se poticale jednake mogućnosti za sve zaposlenike u tvrtki, usredotočujući se na njihovu stručnost i vještine, a ne na njihove individualne razlike.

Porsche nije jedini proizvođač automobila koji je pokazao podršku gay populaciji. Prije dva tjedna Bentley je pokazao jedinstveni Continental GT kabriolet u duginim bojama, a koje se nalaze u posebnoj ponudi marke. Podsjetimo, prije toga je i BMW pokazao logo za društvene mreže s podlogom plavo- bijelog propelera u duginim bojama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:18