NIKAD BOLJE

Posao cvate: Profit Bentleya porastao za rekordnih 1845 posto u 2021. u odnosu na godinu ranije

Naime, Bentley je prošle godine isporučio 14.659 vozila, što je 31 posto više u odnosu na prethodnu rekordnu godinu, 2020.

Bentley Continental GT Speed

 Bentley

Britanski Bentley skupocjeni brend pod kapom VW Grupe, objavio je kako je 2021. godina bila njihova najbolja po proju prodanih primjeraka ikad, s operativnim profitom koji se povećao s 20 milijuna eura (151,4 milijuna kuna) u 2020. na 389 milijuna eura (2,9 milijarde kuna), što predstavlja povećanje od 1845 posto.

image

Bentley Continental GT Speed

Bentley

Naime, Bentley je prošle godine isporučio 14.659 vozila, što je za 31 posto više u odnosu na prethodnu rekordnu godinu, 2020. Potražnja je prošle godina bila toliko visoka da su narudžbe bile na rekordnoj razini i početkom ove godine.

"Snaga marke bila je ključna za financijske rezultate u 2021., s novim modelima poput Bentayge Hybrid koji su pomogli u poticanju dobiti na rekordnih 389 milijuna eura", rekao je Jan-Henrik Lafrentz, šef financija u Bentleyju.

image

Bentley Mulliner Bacalar

Bentley

“Sve veća potražnja za našim hibridiziranim modelima, uz podršku od 3 milijarde eura održivog ulaganja u našu tvornicu Crewe, osigurat će da ostanemo referentni proizvođač u održivoj luksuznoj mobilnosti".

Nadalje, Bentley je vidio i povećanu razinu personalizacije od strane svojih kupaca, a njegova linija modela uključuje niz modela visoke marže, poput izdanja Speed, Mulliner i Hybrid. Sve to je povećalo prihod po vozilu za osam posto u odnosu na prethodnu godinu, osiguravši povrat od prodaje od 13,7 posto.

image

Bentley punjenje

Bentley

Bentley također pripisuje dio uspjeha svom planu za budućnost, po kojem planira uvesti jedno novo električno vozilo počevši od 2025. godine. Također ima za cilj biti klimatski neutralan od kraja 2030. godine.

"Ovi rezultati su postignuti u kontekstu kontinuirane ekonomske neizvjesnosti", rekao je Adrian Hallmark, izvršni direktor Bentley Motorsa. “Oni predstavljaju veliko postignuće za sve koji su uključeni u Bentley Motors, dok idemo naprijed s našim programom Beyond100 kako bismo ponovno osmislili cijeli asortiman proizvoda u izgradnji neutralnosti ugljika do 2030. godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:30