NAJCOOL MUSTANG

POSEBNA VERZIJA POVODOM 50 GODINA FILMA BULLITT: Ford predstavio moderni Mustang Bullitt od 475 KS!

 
 Ford

Ford je na salonu u Detroitu predstavio posebnu limitiranu verziju Mustanga pod nazivom Bullitt. Kao što i sam naziv kaže, ova verzija nastala je povodom obilježavanja 50 godina od legendarnog Bullitta, jednog od najpoznatijih automobilističkih filmova u povijesti u kojem Steve McQueen u za upravljačem Mustanga "ganja" ekipu u Chargeru po ulicama San Francisca. Svakako jedna od najboljih scena kada su jurnjava i automobili u pitanju, a Ford je odlučio na odličan način proslaviti ovu obljetnicu. Predstavljeni Mustang Bullitt ispod poklopca skriva 5,0-litreni V8 motor od 475 KS uz 570 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem ručnog mjenjača s posebno dizajniranom bijelom ručicom mjenjača po uzoru na legendarni model.

Foto: Ford

"Kao dizajneru, ovo mi je najdraži Mustang. Jednostavnost, izostanak crta, spojlera i posebnih oznaka čine ga iznimno "cool" modelom. Ono što je Steve McQueen bio među glumcima, to je ovaj Mustang među automobilima.", izjavio je glavni dizajner Mustanga Darrell Behmer.

Za prodoran zvuk brine se sportski ispušni sustav sa "klapnom" putem koje se regulira razina buke, a u videu možete poslušati kako zvuči. Vizualnom dojmu pridonose 19-inčni naplaci, dok se za zaustavljanje brinu Brembo kočnice. Kupci će moći birati između dvije boje: "Shadow Black" crne ili "Dark Highland Green" zelene u kojoj je i predstavljen u Detroitu (mi bi svakako odabrali tu opciju).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:30