ADIO LEGENDO!

‘Posljednji čavao u lijesu‘: U Europi završena proizvodnja Volkswagena Passata limuzine

I zaista, prema raznim europskim službenim web stranicama Volkswagena, Passat u izvedbi limuzine se od danas ne nudi

Volkswagen Passat

 CROPIX

Prema izvješću Autocara, njemački automobilski div prekinuo je proizvodnju VW-ovog Passata limuzine. Razlozi ove odluke leže u snažnijoj prodaji karavan izvedbe i dolazak slično pozicioniranog Arteona.

image

Volkswagen Passat

CROPIX

Vijesti o okončavanju proizvodnje limuzine s četiri vrata u Europi se vrte još od 2020. godine. Iako je u početku potez bio planiran za 2023. godinu, čini se da je proizvođač odlučio ubrzati stvari. Kraj limuzine najavljen je i u SAD-u, gdje će Passat Limited Edition označiti kraj proizvodnje.

image

Volkswagen Passat

CROPIX

Trenutna generacija trebala bi dobiti značajan 'facelift' sljedeće godine. Model devete generacije bit će izrađen na temelju ažurirane MQB platforme, te dostupan isključivo kao model s dugim krovom. Treba napomenuti kako je VW Passat dostupan kao limuzina i karavan još otkako je originalni model dizajnirao Giorgetto Giugiaro 70-ih godina prošlog stoljeća.

image

2022. Volkswagen Passat Limited Edition

Volkswagen

I zaista, prema raznim europskim službenim web stranicama Volkswagena, Passat u izvedbi limuzine se od danas ne nudi. 'Smrt' Passata trebao bi utrti put nadolazećem Aeru B. Potpuno električna limuzina trenutno je u razvoju i inspirirana je dizajnom koncepta ID Space Vizziona iz 2019. godine.

image

2022. Volkswagen Passat Limited Edition

Volkswagen

Kako je koncept predstavljen kao karavan, očekivala se i izvedba limuzine. Aero B je navodno probno ime modela, a VW bi ga mogao promijeniti kako bi slijedio konvenciju o imenovanju ID modela za EV-ove. Službena premijera očekuje se krajem ove godine ili početkom sljedeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:59