STIŽE DOGODINE

Potpuno novi interijer i usklađivanje dizajna s ostatkom game: evo što očekivati od nove C-klase

U Mercedesu su odlučili svim modelima dati dobro poznato lice, pa je jasno u kojem smjeru će ići i nova C-klasa
Carscoops Mercedes C-klasa
 Carscoops

Nakon što su predstavili osvježenu E-klasu te novu generaciju S-klase, u Mercedesu sada rade na završnim testiranjima nove generacije C-klase koju možemo očekivati dogodine. Podsjetimo, još uvijek aktualna generacija predstavljena je 2014. godine, a s obzirom na vrijeme provedeno na tržištu "odlično se drži". Ipak, vrijeme je za novu generaciju koja će donijeti mnoštvo novosti.

Krenimo od samog dizajna: u Mercedesu su odlučili svim modelima dati dobro poznato lice, a razlike su najčešće u detaljima i dimenzijama. Tom logikom je jasno u kojem smjeru će ići i nova C-klasa. Ekipa iz Carsoopsa tako je već napravila prvi render koji otkriva mogući izgled automobila.

image
Carscoops Mercedes C-klasa
Carscoops

Prednji kraj tako će podsjećati na osvježenu E-klasu ali i novu S-klasu. Naravno, u manjem izdanju i sa nešto drugačijim elementima. AMG verzije pritom će dobiti "Panamericana" rešetku, no kada smo kod AMG-a jasno je kako treba spomenuti i motor. Prema nekim glasinama, novi AMG modeli u C-klasi će dobiti 4-cilindrične motore! Da, dobro ste pročitali. Pritom bi isti trebali biti potpomognuti elektro motorima pa bi snaga bila preko 500 KS, no to i dalje neće biti prevelika utjeha za puriste. Naravno, ovo nije službeno, no sve strože mjere i penali za previsoke CO2 emisije u gami već su mnoge proizvođače natjerali na slične poteze, a vrijeme će pokazati kako će to izgledati kod Mercedesa.

image
Carscoops Mercedes C-klasa
Carscoops

Što se tiče dizajna stražnjeg dijela, iza maskirne folije s kojom se voze testni primjerci naziru se nova horizontalna LED svjetla, baš kao i kod osvježene E-klase. Unutrašnjost donosi velike promjene. Prije svega, tu će biti najnovija generacija MBUX infotainment sustava, jednog od najboljih na svijetu koji pritom koristi umjetnu inteligenciju. Uz to, trenutni raspored elemenata u potpunosti se mijenja, budući da će umjesto središnjeg grebena C-klasa dobiti središnje postavljen zaslon osjetljiv na dodir. Možemo očekivati nešto slično kao i u S-klasi - ali naravno u manjem obliku. Neki će biti oduševljeni, dok će drugi tvrditi kako je aktualno rješenje sa prekidačem kojim je moguće sve kontrolirati praktičnije rješenje.

image
Carscoops Mercedes C-klasa
Carscoops

Što se tiče motorizacije, očekuje se niz dizelaša i benzinaca, a svi bi trebali dobiti mild-hibridni sustav, odnosno mali elektro motor kako bi bili efikasniji. Naravno, za sve detalje ipak ćemo pričekati još koji mjesec...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:55