HRVAT NA POSTOLJU

Povijesna pobjeda za Hrvate u Formuli: Kristijan Habulin pobijedio u Imoli!

U nedjelju navečer, na stazi Imola, u talijanskom prvenstvu klase Formule Renault 2.0 pobijedio je vozač Kreator Racing Teama Kristijan Habulin. Rezultat za povijest, dan za pamćenje. Prva je to pobjeda za jednog Hrvata u nekoj od serija Formule.

Nakon kvalifikacija u kojima je izborio petu poziciju, Habulin je prvu utrku završio kao treći. Najzanimljiviji trenutak dogodio se dva kruga prije kraja kada je počeo stizati vodeći dvojac, no zbog sudara na stazi, u cilj se ušlo pod sigurnosnim automobilom.

Pehar je bio u rukama i čekala se druga utrka. Habulin je startao sa četvrtog mjesta, a nakon prvog kruga se uspio probiti na drugu poziciju. U četvrtom je krugu vodeći vozač. U posljednjim kilometrima je gubio i vraćao mjesta, ali u cilj ulazi gotovo paralelno s drugoplasiranim Dariom Capitanijem, no 15 tisućinki bilo je dovoljno da se u Imoli čuje hrvatska himna.

Vozač Kreator Racing Teama zakoračio je na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i upisao se u povijest kao prvi hrvatski pobjednik u kategoriji Formule, a Kreator Racing Teama kao prva hrvatska momčad s osvojenom pobjedom.

- Ne mogu vjerovati, još uvijek nisam svjestan pobjede. Pred kraj utrke sam napravio malu pogrešku, stražnji kraj mi je proklizao i do zadnjeg centimetra sam se borio za pobjedu, izjavio je Habulin.

Dečko iz Vrapča je nakon četiri utrke vodeći vozač u talijanskoj Formula 2.0 Renault seriji, a iduća se utrka vozi 22. srpnja u Misanu. Inače, riječ je o seriji koju su osvajali sadašnji vozači Formule 1 Felipe Massa, senzacionalni pobjednik iz Barcelone Pastor Maldonado i Kamui Kobayashi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:44