DO STOTKE ZA 2,7 SEKUNDI

PRAVI VOZAČKI STROJ: Porsche predstavio novi 992 Turbo S sa 640 KS i maksimalnom brzinom od 330 km/h!

 
 Porsche

Još jedan u nizu modela koji je trebao zasjati pod svjetlima reflektora na ženevskom sajmu je Porsche 911 Turbo S. Ipak, zbog otkazivanja sajma, premijera je odrađena u digitalnom obliku, a predvodio ju je Mark Webber.

Foto: Porsche

Prava je šteta što automobile nismo mogli vidjeti uživo jer riječ je o pravom vozačkom stroju – ispod poklopca se nalazi 3,8-litreni twin-turbo motor koji razvija čak 650 KS UZ 800 Nm okretnog momenta, što je 70 KS i 50 Nm više od prethodnika. To znači da sprint do stotke traje samo 2,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 330 km/h! Snaga se prenosi na sve kotače putem PDK 8-stupanjskog mjenjača.

Vizualno se novi 992 Turbo S ističe novim odbojnikom sa integriranim LED dnevnim svjetlima, proširenjima na karoseriji kao i dodatnim usisnicima za zrak karakterističnim za Turbo modele. Pogled na stražnji kraj otkriva spojler koji se po potrebi podiže i daje dodatnu dozu agresivnosti ovom paprenom modelu.

Turbo S sada dolazi sa 20-inčnim naplacima sprijeda (gume 235/35) te 21-inčnim straga (315/30). Adaptivni ovjes omogućava prilagodbu uvjetima na cesti, a Turbo S je ujedno i 10 mm niži od “običnih” izvedbi modela 911 992.

U unutrašnjosti dobro poznata priča – ispred vozača se nalazi analogni mjerač okretaja, dok je ostatak digitaliziran. Infotainment sustavom se upravlja putem 10.9-inčnog zaslona osjetljivog na dodir, a zanimljiv detalj su sportska sjedala šivana po uzoru na kultni Porsche 930 iz sredine 70-ih godina. Osim coupe izvedbe, odmah je predstavljeno i izdanje bez krova.

Na kraju presice bilo je riječi i o elektrifikaciji voznog parka marke. Tako je izvršni direktor marke Oliver Blume rekao kako će do 2025. godine oko 50 posto modela imati električni ili hibridni pogon, no nadodao je kako purist ne moraju brinuti – 911 će biti dostupan sa klasičnim benzinskim motorima! Odlične vijesti za sve one koji vole uživati u zvuku i samoj vožnji ovog kultnog modela…Cijelu presicu pogledajte ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:35