NIJE TO PLANIRAO

Prebrza i za festival brzine: Alpina B8 završila u bali sijena na Goodwoodu!

Ovo je prvi incident na Goodwoodu ove godine, koji je sa ‘svečanostima‘ započeo ovaj četvrtak
Alpina završila u bali sijena
 YouTube Screenshot

Napomena: videozapis je uklonjen iz nepoznatih razloga.

Prijeđimo odmah na stvar, vozač BMW Alpine B8 Gran Coupe danas je sletio s kultnog brdskog uspona na Goodwood festivalu brzine, završivši u bali sijena. Goodwood festival brzine je jedna od najvećih svjetskih proslava moto sporta i automobilske kulture, a traje od 8. do 11. srpnja.

Za volanom je bio Tom Diment, koji je u 'Molecomb' zavoj ušao s previše brzine, a navedena krivina poznata je po tome što je prevarila nekoliko najboljih vozača. Alpina je prvo 'ispala' na vanjski kraj staze, nakon čega je ostvarila kontakt sa zaštitnom barijerom od bala sijena.

Alpina je dobila teška oštećenja prednjeg nosa i aktivirani su zračni jastuci, a na Goodwoodovom prijenosu uživo moglo se vidjeti kako je vozač izašao iz automobila i nastavio šetati, što znači da vjerojatno nije pretrpio teže ozljede.

Ovo je prvi incident na Goodwoodu ove godine, koji je sa 'svečanostima' započeo ovaj četvrtak. Organizatori su čak postavili šikanu pred 'Molecomb' kako bi smanjili brzinu natjecatelja i ograničili vjerojatnost nezgoda, no prepreke su danas ipak uklonjene.

Poznavajući atmosferu na festivalu, odnosno spremnost natjecatelja da sa svojim automobilima guraju granice zbog šanse za pobjedu tijekom tempiranih utrka, moguće je da ovo neće biti posljednji slučaj 'klizanja' sa staze. Bilo kako bilo, pravo je zadovoljstvo vidjeti kako kazaljke ovih tih automobila, uključujući i nekih klasika, još uvijek 'udaraju' po blokadi, pa iako na videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:00