NOVITET

Predstavljen novi Mercedes SL Roadster AMG, a najveće iznenađenje je stražnja klupa

Potpuno novi SL AMG šesti je od svoje vrste, i to u 67 godina proizvodnje
Mercedes SL Roadster AMG
 Mercedes-Benz

Mercedes je nedavno predstavio sljedeću generaciju SL Roadstera AMG koji je ponovno, nakon 50 godina, dobio 2 + 2 raspored sjedenja. Tehnički, R129 je 1989. ponudio stražnju klupu, ali bila je prilično neupotrebljiva.

image
Mercedes SL Roadster AMG
Mercedes-Benz

Potpuno novi SL AMG je šesti od svoje vrste, i to u 67 godina proizvodnje. Službena premijera zakazana je kasnije u ljetu ove godine, a poslužit će kao zamjena AMG GT Roadsteru. Prve službene fotografije unutrašnjosti prikazuju tehnički opterećenu ploču koja crpi motivaciju iz odlazećeg GT Roadstera.

image
Mercedes SL Roadster AMG
Mercedes-Benz

Mercedes ističe kako su dizajneri htjeli 'stvoriti mješavinu analogne geometrije i digitalnog svijeta – nazvanu hiperanalog', pri čemu su nadahnuće pronašli u originalnom 300 SL-u, iako sličnosti nisu baš vidljive. Značajke koje prevladavaju uglavnom su nešto što biste očekivali u svakom novom Mercedesu – ogromni ekrani, uključujući potpuno digitalni 12,3-inčni LCD zaslon na instrument ploči i 11,9-inčni infotainment sustav s najnovijom MBUX tehnologijom. Uz njih, to je i opcijski head-up zaslon.

image
Mercedes SL Roadster AMG
Mercedes-Benz

Tu su i ventilatori u obliku 'turbinske mlaznice', visokokvalitetni Burmester zvučnici i paneli vrata dizajnirani 'kao senzualna slojevita topografija'. Nakon što SL stigne na tržište, kupci će još moći birati sport ili AMG sjedala, u jednobojnoj ili dvobojnoj kombinaciji Nappa kože s dijamantnim šavovima.

image
Mercedes SL Roadster AMG
Mercedes-Benz

Sljedeća generacija roadstera koristit će novu šasiju izrađenu od aluminija, čelika, magnezija i vlaknastih kompozita, a Mercedes dodaje kako novo tijelo ima od odlaznog modela veću torzijsku krutost za čak 50 posto po širini, i 40 posto po dužini. To rezultira boljim i preciznijim upravljanjem i okretnošću.

image
Mercedes SL Roadster AMG
Mercedes-Benz

Na vrhu šasije SL Roadster će koristiti uvlačivi mekani krov, a po prvi puta će se ponuditi s AMG 4MATIC + sustavom pogona na sva četiri kotača. Što se tiče opcija pogonskog sklopa, vjerojatno će se sastojati od hibridnih rednih šestcilindraša i V8 benzinskih automatika, koji mogu proizvesti više od 800 KS na najsnažnijoj izvedbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 19:55