PREMIJERA

Predstavljen osvježeni Mercedes-AMG GT s četiri vrata koji sada može prevesti pet putnika

Osim novih boja i dizanja naplataka značajnijih novosti ima u kabini s novim AMG Performance upravljačem
Mercedes-AMG GT
 Mercedes-AMG

Mercedes je službeno predstavio osvježeni Mercedes-AMG GT s četverim vratima koji na tržište u novom izdanju stiže kasnije ove godine.

Suparnik Porschea Panamere i BMW-a Serije 8 Gran Coupe ima blago osvježene linije karoserije te su odsad dostupne tri nove boje Starling plava, Starling Magno plava i Kašmir Magno bijela kao i novi setovi naplataka od 20 i 21 cola.

image
Mercedes-AMG GT
Mercedes-AMG

Kupci će također pronaći asortiman novih i proširenih stilskih paketa, uključujući Silver Chrome vanjski paket koji više nije ekskluzivan za 63 S, a primjerice AMG vanjski paket od karbonskih vlakana sada je dostupan i kod modela GT 53.

Novost je AMG Night Package II, koji ima tamnu kromiranu rešetku i zatamnjene značke, a kupci također mogu naručiti styling paket koji kombinira sadržaje noćnog i Carbon paketa.

image
Mercedes-AMG GT
Mercedes-AMG

Značajnijih novosti ima u kabini gdje će vozači pronaći novi AMG Performance upravljač koji ima integrirani senzor za određivanje jesu li na njemu ruke vozača. Također ima novi audio sustav s više zvučnika, te dio novih prekidača.

Promjena u unutrašnjosti zaokružene su novim kombinacijama boja plastike kože i presvlaka sjedala, a s obzirom na to da je model do sad bio četverosjed, novost je stražnja klupa profilirana za tri osobe. Dakle Mercedes-AMG GT je postao peterosjed.

image
Mercedes-AMG GT
Mercedes-AMG

Ispod poklopca varijante GT 43 nalazi se 3.0-litreni redni turbo 6-cilindarski benzinac s 367 KS i 500 Nm okretnog momenta koji je povezan je s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem i sustavom pogona na sve kotače s promjenjivom raspodjelom okretnog momenta. Ova postavka omogućuje modelu da "poleti" od 0 do 100 km/h za 4,9 sekundi, dok najveća brzina iznosi 270 km/h.

image
Mercedes-AMG GT
Mercedes-AMG

Dostupna je i varijanta GT 53 s 3,0-litrenim 6-cilindarskim benzincem od 435 KS i 520 Nm okretnog momenta koji stotku iz stajanja hvata za 4,5 sekundi i vozi do 280 km/h.

Oba imaju dodatni električni kompresor i 48-voltni pokretački generator koji može generirati do 22 KS.

Mercedes nije dao podatke o varijantama s V8 motorima, a uskoro stiže i potpuno nova plug-in hibridna varijanta.

image
Mercedes-AMG GT
Mercedes-AMG

Od novosti dodali bismo i rekonfigurirani AMG Ride Control + ovjes s novim postavkama udobnosti. Sadrži dva ventila za ograničavanje tlaka koji su kontinuirano promjenjivi i "omogućuju još preciznije podešavanje sile prigušenja različitim uvjetima vožnje i programima vožnje". Jedan ventil kontrolira prigušenje odskoka, dok drugi kontrolira prigušenje kompresije.

image
Mercedes-AMG GT
Mercedes-AMG

Posljednje, ali ne najmanje važno, GT 53 dobiva Manufaktur Exclusive Edition verziju koja se odlikuje Rubellite crvenim lakom, Silver Chrome vanjskim paketom, kao i 21-inčnim alu naplacima srebrne boje, unutrašnjost je presvučena Neva sivom Nappa kožom, a obloge kokpita i vrata izrađene su od prirodnog jasena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:01