JOŠ VIŠE COOL

PREDSTAVLJEN OSVJEŽENI MINI COUNTRYMAN: po uzoru na ostale modele dobio Union Jack LED svjetla i novu tehnologiju!

 

Nakon što su predstavili osvježenu BMW Seriju 5 te Seriju 6 GT, u BMW grupi su danas odlučili i skinuti plahte sa redizajnirane verzije Countrymana. Simpatični MINI-jev crossover tako je dobio osvježeno lice, ali i mnoštvo nove tehnologije. Krenimo od samog dizajna - prednji kraj krasi nova maska koja povezuje LED svjetla koja sada dolaze standardno.

Foto: MINI

Za sportski nastup brinu se novi sjajno crni detalji koji, prema željama kupaca, mogu zamijeniti kromirane dijelove. Pogled na stražnji kraj otkriva nova LED svjetla sa svjetlosnim potpisom u obliku Union Jack zastave, baš kao i kod manjih Coopera i Countrymana.

Kupci sada mogu odabrati i dvije nove boje karoserije - "White Silver" svjetlo srebrnu/bijelu te "Sage" zelenu nijasnu.

Promjena ima i u unutrašnjosti gdje sada sportski multifunkcijski upravljač dolazi standardno. Osim toga, tu je i novi opcijski digitalni kokpit koji je debitirao u modelima MINI SE i JCW GP. Pritom kupci koji više vole "old school" analogne pokazivače i dalje mogu odabrati i tu opciju.

Osvježenim infotainment sustavom upravlja se putem središnjeg 8,8-inčnog zaslona, a za još jednostavnije korištenje sada je dostupna i Amazon Alexa.

Ispod poklopca se nalaze dobro poznati benzinski i dizelski motori koji su sada dodatno usklađeni sa novim normama (svi su dobili GPF filtere). Plug-in hibridna verzija također je dostupna te dolazi uparena sa ALL4 pogonom na sve kotače.

MINI Countryman zaslužan je za čak 30 posto globalne prodaje MINI modela, a ne sumnjamo kako će sada biti još poželjniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:51