VELIKI DAN

Predstavljen prvi automobil tvrtke Bugatti Rimac: ‘Košta 5 milijuna eura, svi su već rasprodani!‘

Bugatti W16 Mistral bit će "posljednji automobil svoje vrste", a Bugatti Rimac se nakon toga baca na izradu hibridnih Bugattija

Mate Rimac i Katarina Lovrić na predstavljanju Bugatti W16 Mistrala u Kaliforniji

 Mate Rimac/Facebook

Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Rimac Automobili te glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je u petak na Tjednu automobila u gradu Montereyju u američkoj saveznoj državi Kaliforniji prvi novi automobil koji je tvrtka Bugatti Rimac dizajnirala pod njegovim vodstvom.

Rimac je u sklopu okupljanja automobilista u hotelu i klubu igrača golfa Quail Lodge & Golf Club u kalifornijskom mjestu Carmel-By-The-Sea predstavio Bugatti W16 Mistral te ustvrdio da će taj "veličanstveni automobili biti posljednji od svoje vrste" te da se Bugatti Rimac nakon toga baca na izradu hibridnih Bugattija.

Rimac je rekao da će se napraviti 99 W16 Mistrala te da će svaki koštati pet milijuna eura.

- Automobil smo tijekom proteklih tjedana pokazali vlasnicima drugih Bugattija i toliko ih je oduševio da je već rasprodan. Bugatti je, stoga, ponovno rasprodan. Danas ne možete naručiti nijedan novi Bugatti. Proizvodi kapaciteti popunjeni su do kraja 2025. godine. Čestitam kompletnom timu na ovom postignuću - napisao je Rimac u subotu ujutro po hrvatskom vremenu na svom Facebook profilu.

Bugatti je na svojoj Facebook stranici ustvrdio da je Bugatti W16 Mistral dobio ime po vjetru koji puše na jugu Francuske te da će imati motor od 1600 konjskih snaga. Automobil je kabriolet te nema čvrst krov.

Tvrtka Bugatti Rimac s radom je krenula u studenom 2021. godine, a plod je suradnje koncerna Porsche AG i Rimac Automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2023 12:52