SPREMNI ZA SEZONU

Predstavljena flota od 31 novog BMW motocikla za prometnu policiju, dva neoznačeni presretači

Motocikli su najmobilniji prijevoz policije kad je hitno, ali i za uspješnog zaustavljanja motociklista - prekršitelja u prometu

Novi BMW motocikli

 MUP

Nakon što je nedavno objavljeno kako se u službu policije vraćaju Škode Octavije, u Ravnateljstvu policije danas je prometnim policijskim službenicima - motociklistima uručen 31 novi suvremeni BMW motocikl za kvalitetnije, brže i sigurnije obavljanje poslova na povećanju sigurnosti cestovnog prometa, objavljeno je na internet stranicama MUP-a.

image

Novi BMW motocikli

MUP

Motocikli su nabavljeni sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH i, sukladno potrebama službe, rasporedit će se po policijskim upravama i u Mobilnu jedinicu prometne policije, a dio su postupka javne nabave iz 2021. godine, kojom je ugovoreno nabavljanje 85 vozila, ukupne vrijednosti 30.944.847,30 kuna, s PDV-om.

Temeljem te nabave, hrvatskoj su policiji već početkom godine isporučena 32 kombi vozila i prikolica, dok će posljednja isporuka biti krajem godine, kada će se isporučiti preostalo 21, što specijalizirano, što terensko vozilo s policijskim obilježjima.

image

Novi BMW motocikli

MUP

Isporučitelj motocikala vrijednosti 5.788.130,14 kuna, s PDV-om, je tvrtka BMW Tomić & Co. d.o.o., a konkretno, riječ je o 12 policijskih motocikala za nadzor i upravljanje prometom na cestama marke BMW R1250 RT ukupne vrijednosti od 2.590.379,40 kuna, 17 motocikala s policijskim obilježjima marke BMW F850 GS ukupne vrijednosti 2.775.996,94 kune i 2 motocikla marke BMW S1000XR, s prikrivenim policijskim obilježjima, vrijednosti nabave 421.753,80 kuna, s PDV-om.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspolaže s 412 motocikla, od kojih prometna policija dosad s njih 321. Također, sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za 2022. godinu, u tijeku je postupak nabave 106 vozila - vozila za očevide, motocikala, osobnih vozila i presretača - ukupne vrijednosti 39.430.000,00 kuna, s PDV-om. Planirana isporuka navedenih vozila predviđa se za kraj 2022. godine i tijekom 2023. godine.

image

Novi BMW motocikli

MUP

Današnjoj primopredaji najnovijih modela motocikala nazočio je potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, njegov pomoćnik za materijalno-financijske poslove Cvjetko Obradović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, njegov zamjenik za granicu i voditelj Radne skupine za provođenje Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH Jozo Šuker, načelnik Uprave za javni red i sigurnost Dragan Tokić, načelnik Sektora prometne tehnike Zrinko Topić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija i zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Mirko Krajnović.

image

Novi BMW motocikli

MUP

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović tom je prigodom podsjetio kako se u posljednjih pet godina oprema policije zanavlja u kontinuitetu i da će do kraja mandata sva biti zanovljena.

"Puno smo dosad, kad pogledam unatrag, uložili i s istim entuzijazmom idemo dalje u opremanje hrvatske policije, koja je sa svim svojim rezultatima, po svemu onome što radi, u samom vrhu europskih policija, pa to onda mora biti i kad govorimo o opremi… Ono što mi je posebno drago i što je naš stav od samog početka, to je da kad god nešto novo nabavljamo pitamo upravo ljude koji su na terenu što je za njih najbolje … sve je to rađeno ne samo prema njihovim željama i savjetima, nekad i nacrtima. Jedino tako možete postići tu sinergiju koja onda rezultira najboljim rješenjima i najboljom opremom, jer oni najbolje znaju što im se u praksi najbolje pokazalo kao oprema, koja može izdržati sve one napore koje policijski službenici ulažu u sigurnost naših građana i turista… Zato mi nastupamo kao jedno, zato o svemu razgovaramo, o svemu se dogovaramo i sve provodimo na zadovoljstvo onih koji su tu u funkciji zaštite života, reda i mira u zemlji“, rekao je Božinović, napomenuvši kako se trenutno čeka i isporuka 522 nova vozila s policijskim obilježjima, marke Škoda Octavia, te je u tijeku i nabava novih brodova za policiju, a uskoro se očekuje i završetak natječaja za dva multifunkcionalna helikoptera.

image

Novi BMW motocikli

MUP

Naglašeno je kako se podjednako nabavlja za sve rodove policije, te da se pritom koristi i pomoć europskih fondova, pri čemu smo se, kako je ministar rekao, pokazali kao vrlo učinkovito ministarstvo.

"Naše nabave su takve da policija može biti zadovoljna, a najbolje je o tome razgovarati s onima koji su korisnici svega ovoga, a to su naši kolege koji su praktički non-stop na terenu, na ulicama, u zaštiti javnog reda, mira i sigurnosti. To je njihov posao, a naš posao je da učinimo sve kako bismo im podigli standard i profesionalni i onaj životni“, zaključio je potpredsjednik i ministar Božinović nadovezujući se na to podatkom kako je danas potpisan i novi Kolektivni ugovor za javne i državne službe, temeljem kojega će se povećati osnovice za policijske službenike od 4 posto, povećavaju se sredstva za sistematske preglede, za troškove prijevoza i za različito tretiranje radnog vremena, specifično za službu kakva je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2022 23:08