U KORAK S VREMENOM

Predstavljena nova Kia Carens: Obiteljski monovolumen želi biti moderan crossover

Prodaja za sad starta samo u Indiji, uz mogućnost da stigne i u Europu
 Kia

Predstavljena je u Indiji i karijeru će započeti upravo u toj zemlji s 1,4 milijardi stanovnika i golemim tržištem koje voli kompaktne monovolumene i višenamjenske automobile, ali četvrta generacija Kije Carens najvjerojatnije će za neko vrijeme krenuti i put europskog tržišta.

image
Kia

U tom slučaju, bit će to u detaljima očekivano modificirana izvedba prilagođena dizajnerskim i tehnološkim standardima važnima za naše podneblje.

image
Kia

Novi Carens dugačak je 4,54 metra, širok 1,8 i visok priličnih 1,7 metara, što mu daje masivnost i lagani crossover dojam, što naglašava i povišena korporacijska platforma velikog osovinskog razmaka od 2,78 metra. Uz standardnu izvedbu sa pet sjedala, tako velik razmak osovina ostavlja mogućnost doplate za treći red sa dva pomoćna sjedala.

image
Kia

Prostran interijer uređen u prilagođenom Kia stilu nove generacije ne ostaje bez upliva digitalne tehnologije, a Korejci naglašavaju i kompletnu sigurnosnu opremu. Sukladno indijskom standardu, tamo će se prodavati s benzinskim i dizel motorima, dok europske kupce očekuje modernija motorizacija iz širokog portfelja Kia-Hyundai koncerna, koja uključuje i elektrificirane pogone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:40