AKTUALNO

Predviđamo da će biti hit! Iz Češke potvrđeno, nova Škoda Fabia stiže 4. svibnja

U ponudi će biti širok raspon motora, od kojih su svi benzinski. Počevši od 1,0-litrenog trocilindraša
Nova Škoda Fabia
 Škoda

Jučer je Škoda potvrdila da će premijera nove generacije Fabije biti 4. svibnja, te je uz vijest priložila nove skice svog gradskog aduta. Jasno je kako skice koncepata često pretjeruju u dizajnu stvarnog automobila, no očekujemo da će, osim ogromnih kotača, Fabia ovako izgledati. Usto, ponešto o proporcijama i formi može se iščitati i iz maskiranog prototipa, a to je da djeluju vrlo skladno i čak atletski.

image
Nova Škoda Fabia
Škoda

Od crteža je izrađen s manjim lukovima kotača, uspravnijim stražnjim prozorima i krovnom linijom te profilom čišćeg izgleda, iako Škoda tvrdi da su na bočnim stranama nove linije nadahnute trokutastim dijelom češke zastave. Za razliku od odlaznog modela, nova Fabia ima tanje farove s integriranim dnevnim svjetlima, veću prednju rešetku te malo zaobljeniju krovnu liniju s većim spojlerom. Dizajn zadnjih vrata, unatoč tvrdnjama Škode, nije značajno promijenjen.

image
Nova Škoda Fabia
Škoda

Iznutra, Fabia će dobiti novi infotainment sustav na standardnom 6,8-inčnom, dok će opcionalni biti 9,2-inčni i 10,2-inčni digitalni zaslon. Još neke nove značajke su dodatni prostor za pohranu i USB-C konektor u retrovizoru, a zadržane su i neke zanimljive značajke poput strugača za led u poklopcu spremnika za gorivo i držača parkirne kartice.

image
Nova Škoda Fabia
Škoda

U ponudi će biti širok raspon motora, od kojih su svi benzinski. Počevši od 1,0-litrenog trocilindraša uparenog s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva, koji će biti dostupan u dvije varijante: u slabijoj sa 65 KS i snažnijoj s 80 KS. Druga opcija je također 1,0-litreni trocilindraš s turbopunjačem dostupan u dvije varijante: 95 KS ili 110 KS.

image
Nova Škoda Fabia
Škoda

U slučaju izbora ovog motora, kupci će birati između petostupanjskog manualca, šestostupanjskog manualca ili automatika sa sedam brzina. Najsnažniju Fabiju pokretat će 1,5-litreni motor sa snagom od 150 KS (110 kW), dostupan samo sa sedmostupanjskim DSG-om.

image
Nova Škoda Fabia
Škoda

Unaprijeđena je i sigurnosna oprema s paketom 'Travel Assist' koji donosi poluautomatizirane funkcije, no više informacija saznajte 4. svibnja kada je zakazana premijera češkog hatchbacka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:41