svi iz iste kuće

Prema njemačkom TÜV-u: Ovo je pet najpouzdanijih rabljenih starih između četiri i sedam godina

Pouzdanost je ključna pri kupnji vozila, bez obzira radi li se o potpuno novom ili polovnom automobilu

Pouzdanost automobila

 ilustracija

Automobili stari između četiri i sedam godina su najtraženija roba na tržištu rabljenih. Jasno je i zašto. Još uvijek nisu previše ostarjeli, pa se mogu smatrati "gotovo novima", a cijena im je osjetno pala u odnosu na potpuno nove. Ipak, pouzdanost je ključna pri kupnji vozila, bez obzira radi li se o potpuno novom ili polovnom. Zato vam na ovom popisu otkrivamo koji su najpouzdaniji automobili stari između 4 i 7 godina po statistikama njemačkog TÜV-a s tehničkih pregleda u ovoj državi.

image

VW Golf Sportsvan

Željko Puhovski/CROPIX

Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan je kompaktni monovolumen koji se više ne proizvodi, ali je na vrhu ove liste najpouzdanijih automobila starih između 4 i 7 godina. Ovo je automobil kojem, prema TÜV-u, možete vjerovati, s obzirom na to da je prošao najbolje od svih konkurenata.

Riječ je o vozilu temeljenom na Golfu dugačkom je 4,35 metara, koje se ističe prostranom unutrašnjosti i prtljažnikom čiji minimalni kapacitet doseže 500 litara. Možete ga pronaći s dizelskim i benzinskim motorima snage od 115 do 150 KS. Njegova stopa kvarova na tehničkom iznosila je samo 4,2%.

image

VW T-Roc

VW

Volkswagen T-Roc

Drugi model na listi je još jedan Volkswagen, ali ovoga puta model koji se još proizvodi i prodaje. Volkswagena T-Roc po stopi kvarova na istoj je razini kao i Sportsvan – 4,2 posto. Kompaktni SUV originalnog dizajna još uvijek je u prodaji u svojoj prvoj generaciji, pa kupnjom rabljenog ne kupujete ništa što je zastarjelo. Snage motora su između 110 KS i brutalnih 300 KS kod R verzije.

image

VW T-Cross

VW

Volkswagen T-Cross

Na trećem mjestu najpouzdanijih auta starih između 4 i 7 godina je još jedan Volkswagen, manji SUV T-Cross. On je u pondi VW-a smješten odmah ispod T-Roca. Na tržište je stigao krajem prošlog desetljeća, a nedavno je prošao redizajn koji ga je osuvremenio bez previše zadiranja u sam dizajn. Konkurent je automobilima poput Ford Pume, SEAT Arone ili Peugeota 2008, a pokreću ga benzinski motori snage između 95 i 150 KS. Njegova pouzdanost je vrlo visoka, sa stopom kvarova od samo 4,6%.

image

Audi A6

Audi

Audi A6

Prvi model na popisu da nije Volkswagen. Luksuzni Audi A6, limuzina gornje srednje klase dužine 4,94 metra i s prtljažnikom od 530 litara. Unatoč kompliciranoj tehnologiji ovog auta mali je postotak kvarova sa samo 4,7 posto. To vrijedi i za njegovog coupe "brata", Audi A7, budući da ih TÜV smatra istim modelom.

U ovom automobilu odlična je kvaliteta izrade, dobra izolacija, stabilnost u vožnji i, posebice, udobnost za sve putnike u autu. Naravno, ni u pogledu motora nimalo ne zaostaje: tu su opcije "svih vrsta" sa snagama koje se kreću između 204 i 630 KS!

image

Audi Q2

Audi

Audi Q2

Ovu listu najpouzdanijih automobila između 4 i 7 godina završavamo s Q2, što znači još jednim Audijem. Ovaj je ipak znatno drugačiji od A6, mnogo manji SUV B segmenta. Dugačak je 4,20 metara, a po dizajnu je dosta različit od ostalih Audija što mu je i minus i plus, kako se uzme. No to ne znači da se od Audija razlikuje po drugim aspektima, poput tehnologije, učinkovitosti, kvalitete izrade ili vrlo dobrog dinamičkog ponašanja. Prtljažnik mu je obujma 405 litara, a snage se kreću od 110 do 300 KS. Njegova stopa kvarova prema TÜV-u je 4,9 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 08:12