NOVI MODEL

PREMIJERA: INFINITI QX30 s off-road dodacima spreman za kaljužu

U Los Angelesu smo prisustvovali svjetskoj premijeri Infinitijevog kompaktnog crossovera
 FOTO: Infiniti

Suradnja alijanse Renault/Nissan koja pod svojim okriljem ima i narodski brend Daciju te luksuzni Infiniti, nastavlja svoju uspješnu suradnju s Mercedesom po pitanju dijeljenja pogonskih sklopova i platformi.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Novi izdanak te politike je novi ‘mali’ infiniti Q30 koji je u Los Angelesu predstavljen u povišenoj crossoverskoj izvedbi i s dodatkom X u nazivu.

Atraktivno dizajniran XQ30 ima povišenu podnicu za 3 do 4,5 centimetara u odnosu na standardni Q30 što mu zajedno s plastičnim zaštitama karoserije, debljine 5 milimetara, omogućuje bezbrižniju vožnju nakon silaska s asfaltnih prometnica. Oprema je uvijek luksuzna, a tehniku pogona 4Matic preuzima od mercedesovog crossovera GLA.

Usto, vozi na identičnoj platformi osovinskog razmaka 270 centimetara, a koristi kućne dizelaše manjeg obujma od Renaulta te mercedesove turbobenzince i turbodizelaše većeg obujma. Našim će vozačima kada dogodine stigne na domaće tržište, bez dvojbe biti najzanimljiviji poznati 1,5-litreni dizelaš od 110 KS te 2,1-litreni dizelaš (136 i 170 KS). Cijene zasad još nisu poznate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:22