MISSION X

Premijera: Mnogi modeli Porschea stvorili su povijest, ovaj će stvoriti budućnost

Potpuno električni hiperautomobil stvoren je za rušenje rekorda na Nurburgringu

Porsche Mission X

 Porsche

Mnogi modeli Porschea stvorili su povijest, a ovaj će stvoriti budućnost! Tako barem tvrde čelnici njemačke marke koji su upravo predstavili svoj novi model Mission X.

Iako je trenutno riječ o konceptu, prema navodima Porschea, Mission X trebao bi krenuti i u serijsku proizvodnju.

image

Porsche Mission X

Porsche

Mission X najavljen je kao ‘vrhunac performansi i modernog luksuza‘, s dizajnerskim linijama i dimenzijama vrlo sličnim modelima Carrera GT i 918 Spyder. Naprijed su kotači veličine 20, a straga 21 inča.

image

Porsche Mission X

Porsche

Vrata automobila otvaraju se prema gore, a cijela kabina orijentirana je prema vozaču. Oba sjedala ojačana su karbonskim vlaknima, a tu je i futuristički upravljač izveden u stilu motosport modela s prekidačima za različite načine vožnje te s polugama mjenjača.

image

Porsche Mission X

Porsche

Potpuno električni hiperautomobil stvoren je za rušenje rekorda na Nurburgringu, konkretno skidanje s trona Mercedesa AMG One koji je lani ‘proletio‘ krug za 6 minuta i 35 sekundi.

image

Porsche Mission X

Porsche

Njemačka marka skriva informacije o pogonu, ali obećava se da će Mission X imati omjer snage i težine 1 KS/1 kg te sustav od 900 volti koji će mu omogućiti punjenje dvostruko većom brzinom od Taycana Turbo S (od 5 do 80 posto nešto više od 20 minuta).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:05